Treballs Fi de Grau> Infermeria

Els bancs de llet i els beneficis que aporten a prematurs i recent nascuts amb baix pes

  • Identification data

    Identifier: TFG:1271
    Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG1271
  • Authors:

    Castelltort Berbel, Anna
    Silva Castellnou, Silvia Mª
  • Others:

    Creation date in repository: 2017-09-19
    Abstract: El millor aliment per a un recent nascut i sobretot si és preterme (<37 setmanes) i/o amb baix pes (<1.500 kg), és la llet de la pròpia mare, ja que aquesta té una composició nutricional que la fa única, aconseguint cobrir totes les necessitats i aportant múltiples beneficis relacionats amb la prevenció d’infeccions, sèpsia, neurodesenvolupament, entre d’altres. No obstant, quan aquesta no està disponible, la millor alternativa és la llet materna donada proporcionada pels bancs de llet. Tot i que aquesta és sotmesa a pasteurització, pel que perd components bioactius, amb la fortificació adequada, es poden cobrir els requeriments òptims. A més a més, els bancs de llet representen una eina útil, no només en la recol·lecció de llet sinó en la promoció de l’alletament matern. Revisada la informació existent sobre aquest tema i sabent que el seu desenvolupament està en apogeu, creiem que s’hauria la promocionar tant la donació de llet materna com la creació de nous Bancs de llet, ja que comparat amb altres països europeus; el seu coneixement i maneig és insuficient. The best food for a newborn and especially if they are preterm babies (<37 weeks) and/or with very low birth weight (VLBW; <1500kg), is the mom's own milk, since it has a nutritional composition that makes it unique. It covers all the needs and provides a great range of benefits related to the prevention of infections, sepsis, and neurodevelopment, among others. Nevertheless, when for any reason it is not available, the best alternative is retrieve it from human milk donors provided by milk banks. Regardless of being subjugated to a pasteurization process, which makes it lose bioactive components, optimal requirements can be covered with an adequate fortification. Moreover, milk banks represent a useful tool, not only in the recollection of milk, but also in promoting breastfeeding. Being the existent information about this topic intensely reviewed and knowing that its development is increasingly growing, we believe both mother milk donation and the creation of new Milk Banks should be promoted. The main reason why is that compared to other European countries, their knowledge and management results as insufficient. El mejor alimento para un recién nacido y sobre todo si es pretérmino (<37 semanas) y/o con bajo peso (<1.500 kg), es la leche de la propia madre, puesto que esta tiene una composición nutricional que la hace única, consiguiendo cubrir todas las necesidades y aportando múltiples beneficios relacionados con la prevención de infecciones, sepsia, neurodesarrollo, entre otros. No obstante, cuando ésta no se encuentra disponible, la mejor alternativa es la leche materna donada, proporcionada por los bancos de leche. A pesar de que ésta es sometida a pasteurización y pierde componentes bioactivos, con la fortificación adecuada, se pueden cubrir los requerimientos óptimos. Además, los bancos de leche representan una herramienta útil, no sólo en la recolección de leche sino en la promoción del amamantamiento materno. Revisada la información existente sobre este tema y sabiendo que su desarrollo está en apogeo, creemos que se debería de promocionar tanto la donación de leche materna como la creación de nuevos bancos de leche, puesto que comparado con otros países europeos; su conocimiento y manejo es insuficiente.
    Subject: Infermeria
    Language: Català
    Department: Infermeria
    Student: Castelltort Berbel, Anna; Silva Castellnou, Silvia Mª
    Academic year: 2016-2017
    Title in different languages: Els bancs de llet i els beneficis que aporten a prematurs i recent nascuts amb baix pes Milk banks and benefits to infants and newborns with very low birth weight Los bancos de leche y los beneficios que aportan a prematuros y recien nacidos con bajo peso
    Work's public defense date: 2017-06-05
    Keywords: llet materna, llet materna donada, banc de llet, breastfeeding, human milk donors, milk bank leche materna, leche materna donada, banco de leche
    Confidenciality: No
    TFG credits: 12
    Title in original language: Els bancs de llet i els beneficis que aporten a prematurs i recent nascuts amb baix pes
    Project director: Fortes del Valle, Mª Àfrica
    Education area(s): Infermeria
    Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Keywords:

    Infermeria
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar