Treballs Fi de Grau> Infermeria

Efectes de la nutrició enteral en pacients amb suport ventilatori mecànic: una revisió bibliogràfica descriptiva

  • Identification data

    Identifier: TFG:2294
    Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG2294
  • Authors:

    Pinto Martínez, Laura
  • Others:

    Creation date in repository: 2019-11-06
    Abstract: Introducció: Els pacients amb suport ventilatori mecànic (PSVM) sovint s’enfronten a pèrdues progressives de massa corporal i muscular degut a l’hipermetabolisme i a l’augment del catabolisme proteic generat a la unitat de cures intensives (UCI). Conseqüentment, el risc de patir desnutrició està augmentat i aquesta s’associa amb una major morbimortalitat. En aquest sentit, està ben establert que la nutrició enteral (NE) precoç és el suport nutricional d’elecció en PSVM ja que pot reduir algunes complicacions associades com la mortalitat, la durada amb ventilació mecànica (VM), l’estada a la UCI, la incidència d’infeccions, entre altres. Tanmateix, existeix un gran debat sobre quina composició de fórmula de NE és més beneficiosa en PSVM. El nostre objectiu és revisar els efectes de diverses fórmules de NE en PSVM en diferents situacions crítiques. Metodologia: Es van cercar articles a bases de dades (PubMed, Cuiden Plus i Cuidatge) i a revistes científiques i es van escollir 17 articles. Resultats: La NE precoç pot reduir la durada amb VM, l’estada i debilitat adquirida a la UCI. Existeix certa controvèrsia en la quantitat d’energia a administrar i els seus beneficis. Les fórmules específiques per la Diabetis Mellitus podrien relacionar-se amb la disminució del risc d’infeccions. A més, un aport proteic adequat podria reduir el risc de mortalitat i millorar l’èxit en el procés de weaning. Per últim, les fórmules enriquides amb nutrients immunomoduladors milloren la supervivència, ajuden a reduir els dies d’estada a la UCI i amb VM i, promouen la funció immunitària del PSVM. Conclusions: La NE precoç millora la situació dels PSVM i redueix el risc de complicacions. A més, diversos components d’aquestes fórmules podrien reduir el risc d’infeccions, la mortalitat, la durada amb VM i l’estada a la UCI. Introduction: Mechanically ventilated patients (MVP) often tend to face progressive losses of body mass and muscle because of hypermetabolism and increased protein catabolism due to the stay in the intensive care unit (ICU). Consequently, the risk of undernutrition is increased, which is associated with morbimortality. In this sense, it has been well established that early enteral nutrition (EN) is the best nutrition support because it can reduce several associated complications such as mortality, mechanical ventilation (VM) duration, ICU stay, incidence of infections, among others. However, there is a significant amount of debate regarding the best EN formula composition for MVP. The aim of this work is to review the effects of different EN formulas on MVP in different critical situations. Methods: The articles were searched in databases (PubMed, Cuiden Plus and Cuidatge) and in scientific journals and 17 articles were selected. Results: The early onset of EN could improve the MVP situation, reduce the duration of MV, and ICU stay and acquired wickedness. Nonetheless, the amount of energy in EN formulas and its effects is still controversial. Specific formulas for Diabetes Mellitus could be related with a reduction in the risk of infections. Moreover, a suitable protein contribution may be associated with a decreased risk of mortality and greater success in the weaning process. Finally, it has been observed that formulas enriched with immunomodulatory nutrients could improve survival and help to reduce the ICU stay as well as improve the immunity of the MVP. Conclusion: Early EN improve the situation of MVP and reduce their associated complications. Moreover, several components of these formulas could reduce the infection risk, mortality, duration of MV and ICU stay. Introducción: Los pacientes con soporte ventilatorio mecánico (PSVM) suelen afrontarse a pérdidas progresivas de masa corporal i muscular debido al hipermetabolismo y al aumento del catabolismo proteico en la unidad de curas intensivas (UCI). Consecuentemente, el riesgo de sufrir desnutrición está aumentado i ésta se asocia con mayor morbimortalidad. Así, está bien establecido que la nutrición enteral (NE) precoz es el soporte nutricional de elección en PSVM ya que puede reducir complicaciones asociadas como la mortalidad, la duración con ventilación mecánica (VM), la estancia en la UCI, la incidencia de infecciones, entre otros. Asimismo, existe un gran debate sobre qué composición de fórmula de NE es más beneficiosa en PSVM. Nuestro objetivo es revisar los efectos de diversas fórmulas de NE en PSVM en diferentes situaciones críticas. Metodología: Se buscaron artículos en bases de datos (PubMed, Cuiden Plus y Cuidatge) y en revistas científicas y 17 fueron escogidos. Resultados: La NE precoz puede reducir la duración con VM, la estancia y debilidad adquiridas en la UCI. Existe controversia en cuanto a la cantidad de energía a administrar y sus beneficios. Las fórmulas específicas para la Diabetes Mellitus podrían relacionarse con la disminución del riesgo de infecciones. Un aporte proteico adecuado podría reducir el riesgo de mortalidad y mejorar el éxito en el proceso de weaning. Por último, las fórmulas enriquecidas con nutrientes immunomoduladores mejoran la supervivencia, ayudan a reducir los días de estancia en la UCI y con VM y promueven la función inmunitaria del PSVM. Conclusiones: La NE precoz mejora la situación de los PSVM y reduce el riesgo de complicaciones. Además, varios componentes de estas fórmulas podrían reducir el riesgo de infecciones, la mortalidad, duración con VM y la estancia en la UCI.
    Subject: Infermeria
    Language: Català
    Subject areas: Infermeria
    Department: Infermeria
    Student: Pinto Martínez, Laura
    Academic year: 2018-2019
    Title in different languages: Efectes de la nutrició enteral en pacients amb suport ventilatori mecànic: una revisió bibliogràfica descriptiva Effects of enteral nutrition in mechanical ventilated patients: a descriptive review Efectos de la nutrición enteral en pacientes con soporte ventilatorio mecánico: una revisión bibliográfica descriptiva
    Work's public defense date: 2019-06-05
    Keywords: ventilació mecànica, nutrició, nutrició enteral mechanical ventilation, nutrition, enteral nutrition ventilación mecánica, nutrición, nutrición enteral
    Confidenciality: No
    TFG credits: 12
    Title in original language: Efectes de la nutrició enteral en pacients amb suport ventilatori mecànic: una revisió bibliogràfica descriptiva
    Project director: Segura Ortega, Carme
    Education area(s): Infermeria
    Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Keywords:

    Infermeria
    Infermeria
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar