Treballs Fi de Màster> Nutrició i Metabolisme

Association between plant-based diet index and cancer risk: A systematic review

  • Identification data

    Identifier: TFM:1668
    Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFM1668
  • Authors:

    Gavin Quinchuela, Karina Estefania
  • Others:

    Keywords: Índice de dieta basada en plantas, dieta basada en plantas saludable y no saludable, riesgo de cáncer Plant-based diet index, healthy and unhealthy plant-based diet, cancer risk Índex de dieta basada en plantes, dieta basada en plantes saludable i no saludable, risc de càncer
    Title in different languages: Asociación entre el índice de dieta basada en plantas y el riesgo de cáncer: una revisión sistemática Associació entre l'índex de dieta basada en plantes i el risc de càncer: una revisió sistemàtica
    Subject areas: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
    Confidenciality: No
    Academic year: 2022-2023
    Student: Gavin Quinchuela, Karina Estefania
    APS: No
    Department: Medicina i Cirurgia
    Access Rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Work's public defense date: 2023-09-12
    Project director: Jakszyn, Paula
    Abstract: Plant-based dietary pattern have been recommended for improving health outcomes including cancer. However, not all plant foods are necessarily beneficial for health. The aim of this systematic review is to assess the relationship between healthful and unhealthful plant-based diets and the risk of cancer. A systematic search was conducted in PubMed, and a total of 12 prospective cohort studies and 5 case-control published between 2018 and 2023 were selected. Evidence gathered from prospective and cohort studies showed that a healthy plant-based diet (hPDI) was associated with a decrease of risk breast, colorectal, digestive cancer (gastrointestinal and liver) and lung cancer. In contrast, an unhealthy plant-based diet (uPDI) was associated with a higher risk of breast, colorectal and stomach cancer. The available evidence supports the benefits of a healthy plant-based diet with a lower risk of cancer. However, additional research on large and prospective studies is needed to confirm these findings. S'ha recomanat un patró dietètic basat en plantes per millorar els resultats de salut, inclòs el càncer. Tanmateix, no tots els aliments vegetals són necessàriament beneficiosos per a la salut. L'objectiu d'aquesta revisió sistemàtica és avaluar la relació entre dietes vegetals saludables i no saludables i el risc de càncer. Es va fer una cerca sistemàtica a PubMed i es van seleccionar un total de 12 estudis de cohort prospectius i 5 casos i controls publicats entre el 2018 i el 2023. L'evidència recollida a partir d'estudis prospectius i de cohort va demostrar que una dieta saludable basada en plantes (hPDI) es va associar amb una disminució del risc de càncer de mama, colorectal, digestiu (gastrointestinal i hepàtic) i càncer de pulmó. En canvi, una dieta no saludable basada en plantes (uPDI) es va associar amb un major risc de càncer de mama, colorectal i estómac. L'evidència disponible recolza els beneficis d'una dieta saludable basada en plantes amb un menor risc de càncer. No obstant això, calen investigacions addicionals sobre estudis grans i prospectius per confirmar aquestes troballes.
    Subject: Nutrició
    Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Language: en
    Education area(s): Nutrició i Metabolisme
    Title in original language: Association between plant-based diet index and cancer risk: A systematic review
    Creation date in repository: 2024-04-19
  • Keywords:

    Ciències de la salut
    Health sciences
    Ciencias de la salud
    Nutrició
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar