Universitat Rovira i Virgili

Micro-MOOC sobre Accés Obert a Twitter

Accés Obert  - 

En el Marc de la Sermana Internacional de l'Accés Obert (Open Access Week)

La URV col·labora en el  "Micro-MOOC sobre Accés Obert" que coordina i organitza la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), en el marc de la Setmana internacional de l'Accés Obert (Open Access Week).

L'objectiu d'aquest curs és difondre conceptes i nocions bàsiques sobre l'accés obert proporcionant bones pràctiques, iniciatives, estàndards i eines per publicar, difondre i preservar tant les publicacions com les dades generades en el marc d'una recerca.

Aquest curs, que s'inicia el dia 23 d'octubre,  tindrà una durada de cinc dies i s'impartirà íntegrament per Twitter a través del compte @moocmicro i amb l'etiqueta #OAMOOC. Els continguts es piularan diàriament a partir de les 12 h durant mitja hora, aproximadament, i cada dia es tractarà un tema diferent amb articles, imatges i vídeos, entre d'altres recursos.

A més de la Universitat Rovira i Virgili, les universitats que han participat en aquesta iniciativa són: Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Girona, Universitat de Lleida, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat Ramon Llull, Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i Universitat Jaume I. Aquest Micro-MOOC compta amb el suport de l'European University Association (EUA), la Ligue des Bibliothèques de Recherche (LIBER), SPARC Europe i el CSUC.

Es tracta d'un curs impartit íntegrament per mitjà de Twitter per difondre conceptes i nocions bàsiques sobre l'accés obert. Amb unes vint piulades diàries que es publicaran a @moocmicro, coneixerem: quins són els beneficis de la publicació en obert; quin és el marc legal que l'acompanya; quines són les polítiques editorials de les revistes; què són les llicències de publicació; quins són els estàndards i les eines per a gestionar, difondre i preservar les dades de recerca; i com l'accés obert té un impacte clar en la visibilitat de la recerca dels investigadors. Amb l'etiqueta #OAMOOC es podran piular comentaris i dubtes que seran resolts per l'organització.

Més de quinze professionals d'onze biblioteques universitàries catalanes i de Castelló col·laboren en aquesta iniciativa coordinada i organitzada per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Les universitats que han participat en aquesta iniciativa són:
Universitat de Barcelona
Universitat Autònoma de Barcelona
Universitat Politècnica de Catalunya
Universitat Pompeu Fabra
Universitat de Girona
Universitat de Lleida
Universitat Rovira i Virgili
Universitat Oberta de Catalunya
Universitat Ramon Llull
Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya
Universitat Jaume I

Els col·laboradors d'aquesta iniciativa són:
Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC)
European University Association
Ligue des Bibliothèques Européennes de Recherche (LIBER)
SPARC Europe

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar