Universitat Rovira i Virgili

Setmana Internacional de l’Accés Obert (International Open Access Week)

Accés Obert  - 

Del 22 al 28 d'octubre se celebra arreu del món la International Open Access Week , una iniciativa anual per a promoure l'accés obert en el món acadèmic i de la recerca.

En el marc d'aquesta setmana tindrà lloc la segona edició del Micro-MOOC sobre Accés Obert. El CRAI de la URV col·labora en aquest curs  que coordina i organitza la Universitat oberta de Catalunya (UOC). L'objectiu d'aquest curs, que enguany celebra la seva segona edició, és difondre conceptes i nocions bàsiques sobre l'accés obert mostrant quins són els beneficis de la publicació en obert; quin és el marc legal que l'acompanya; quines són les polítiques editorials de les revistes; què són les llicències de publicació; quins són els estàndards i les eines per a gestionar, difondre i preservar les dades de recerca, i com l'accés obert té un impacte clar en la visibilitat de la recerca dels investigadors. El curs té una durada de cinc dies (del 22 al 26 d'octubre) i cada dia s'aniran fent piulades informatives a través del compte @moocmicro. En català amb l'etiqueta #OAMOOC i en anglès amb #OAMOOC18. Aquest Micro-MOOC compta amb el suport de l'European University Association (EUA), la Ligue des Bibliothèques de Recherche (LIBER), SPARC Europe i el CSUC.

Entre les diferents iniciatives que tenen lloc aquesta setmana destaquem:

-          Les iniciatives formatives dels  projectes  FOSTER+ i OpenAire, que ofereixen diferents webinars i tutorials en l'àmbit de l'accés obert.

-          La novetat editorial Ecosistenas del  Acceso Abierto, en la que intervenen 65 autors i autors de 24 institucions iberoamericanes. El llibre es pot descarregar gratuïtament.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar