Treballs Fi de Grau> Infermeria

Consecuencias del aborto en la salud mental de la mujer.

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:3282
    Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG3282
  • Autors:

    Bidondo Goñi, Amaia
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2021-07-02
    Resum: "Introducción: El aborto es un acontecimiento traumático para quienes lo experimentan. Además de complicaciones médicas, conlleva necesidades psicológicas adicionales. Objetivo: Estudiar las consecuencias del aborto en la salud mental de la mujer. Metodología: Estudio documental y descriptivo, mediante una revisión bibliográfica sistemática de publicaciones en bases de datos de Ciencias de la Salud. Resultados: El aborto es un suceso traumático con elevadas tasas de morbilidad psicológica. Las mujeres, experimentan alteraciones emocionales, siendo la ansiedad y la depresión las más comunes. El apoyo social de la pareja, familiares y amigos puede disminuir significativamente los niveles de ansiedad y depresión. Las intervenciones del equipo asistencial son de calidad si están basadas en las necesidades biopsicosociales de cada mujer, pareja-familia. Conclusiones: Es básica la formación continuada de los profesionales para poder interpretar adecuadamente las emociones y necesidades de la mujer, pareja-familia. El apoyo emocional, ofreciendo una atención individualizada y continuada durante todo el proceso, es fundamental para la elaboración positiva del duelo postaborto. Palabras clave: Aborto. Salud mental. Apoyo emocional. Duelo. Depresión. Enfermería." Introducció: L'avortament és un esdeveniment traumàtic per als qui l'experimenten. A més de complicacions mèdiques, comporta necessitats psicològiques addicionals. Objectiu: Estudiar les conseqüències de l'avortament en la salut mental de la dona. Metodologia: Estudi documental i descriptiu, mitjançant una revisió bibliogràfica sistemàtica de publicacions en bases de dades de Ciències de la Salut. Resultats: L'avortament és un succés traumàtic amb elevades taxes de morbiditat psicològica. Les dones, experimenten alteracions emocionals, sent l'ansietat i la depressió les més comunes. El suport social de la parella, familiars i amics pot disminuir significativament els nivells d'ansietat i depressió. Les intervencions de l'equip assistencial són de qualitat si estan basades en les necessitats biopsicosocials de cada dona, parella-família. Conclusions: És bàsica la formació continuada dels professionals per a poder interpretar adequadament les emocions i necessitats de la dona, parella-família. El suport emocional, oferint una atenció individualitzada i continuada durant tot el procés, és fonamental per a l'elaboració positiva del dol postabort. Paraules clau: Avortament. Salut mental. Suport emocional. Dol. Depressió. Infermeria.
    Matèria: Infermeria
    Idioma: Castellà
    Àrees temàtiques: Infermeria Nursing Enfermería
    Departament: Infermeria
    Estudiant: Bidondo Goñi, Amaia
    Curs acadèmic: 2020-2021
    Títol en diferents idiomes: Conseqüències de l'avortament en la salut mental de la dona Consequences of abortion on women's mental health Consecuencias del aborto en la salud mental de la mujer
    Data de la defensa del treball: 2021-06-10
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Paraules clau: Avortament. Salut mental. Suport emocional. Abortion. Mental health. Emotional support. Aborto. Salud mental. Apoyo emocional.
    Confidencialitat: No
    Títol en la llengua original: Consecuencias del aborto en la salud mental de la mujer.
    Director del projecte: Querol Vidal, Maria Paz
    Ensenyament(s): Infermeria
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Infermeria
    Nursing
    Enfermería
    Infermeria
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar