Data d'alta al repositori: 2024-07-11
Resum: Els coproductes agroalimentaris han sorgit com una font de compostos bioactius capaços de tractar la hipertensió, com els hidrolitzats de pèptids. Per tant, l'objectiu d'aquest estudi era obtenir un hidrolitzat proteic amb activitat inhibidora de l'enzim convertidor d'angiotensina (ACEi), que és un enzim implicat en el desenvolupament de la hipertensió. Es van provar seixanta hidrolitzats obtinguts d'un coproducte agrícola per a l'activitat de l'ACEi, seleccionant els hidrolitzats H10 i H60 per provar el seu efecte antihipertensiu en rates espontàniament hipertenses. Segons aquest estudi, es va trobar que l'hidrolitzat H60 tenia activitat antihipertensiva, el que el converteix en un compost prometedor per utilitzar-lo com a agent antihipertensiu.
Matèria: Antihipertensius
Idioma: en
Àrees temàtiques: Bioquímica y biotecnología Biochemistry and biotechnology Bioquímica i biotecnologia
Departament: Bioquímica i Biotecnologia
Estudiant: Serrano López, Alejandro
Curs acadèmic: 2022-2023
Títol en diferents idiomes: Desarrollo de hidrolizados proteicos antihipertensivos a partir de un coproducto vegetal Desenvolupament d'hidrolitzats proteics antihipertensius a partir d'un coproducte vegetal
Data de la defensa del treball: 2023-06-22
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Paraules clau: antihipertensión, péptidos bioactivos, hidrolizados de coproductos vegetales antihypertension, bioactive peptides, hydrolysates of vegetable co-products antihipertensió, pèptids bioactius, hidrolitzats de coproductes vegetals
Confidencialitat: Si
Títol en la llengua original: Development of antihypertensive protein hydrolysates from a vegetable co-product
Director del projecte: García Ruiz, Almudena
Ensenyament(s): Bioquímica i Biologia Molecular
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)