Fecha de alta en el repositorio: 2023-07-17
Resumen: Actualment, és important trobar alternatives per a la transformació de subproductes en productes de valor afegit. Es va realitzar una avaluació de la hidròlisi enzimàtica per desenvolupar un producte d'origen natural que millori el gust salat. El procés d'hidròlisi enzimàtica es va optimitzar utilitzant diferents matrius i catepsina D. Les mostres es van caracteritzar per UHPLC-QqQ i HLPC-SEC. Els millors resultats es van obtenir utilitzant fetge de pollastre – catepsina D. A més, es va purificar un hidrolitzat de caseïna, fraccionat per HPLC semipreparativa i es va realitzar la seva activitat ACEi i seqüenciació per UHPLC-QqQ. Els resultats de la seqüenciació de F3 i F5 poden coincidir amb un o més pèptids obtinguts mitjançant una predicció d'una eina bioinformàtica Currently, it is important to find alternatives for the transformation of by-products into value-added products. Evaluation of enzymatic hydrolysis was carried out to develop a natural origin product that enhances salty taste. Enzymatic hydrolysis process was optimized by using different matrices and cathepsin D. Samples were characterized by UHPLC-QqQ and HLPC-SEC. Best results were obtained by using chicken liver – cathepsin D. Besides that, a casein hydrolysate was purified, fractionated by semipreparative HPLC and its ACEi activity and sequencing by UHPLC-QqQ were performed. Sequencing results of F3 and F5 can match one or more peptides obtained by a bioinformatics tool prediction
Materia: Bioinformàtica
Idioma: en
Áreas temáticas: Bioquímica i biotecnologia Biochemistry and biotechnology Bioquímica y biotecnología
Departamento: Bioquímica i Biotecnologia
Estudiante: López García, Mónica
Curso académico: 2021-2022
Título en diferentes idiomas: Disseny de processos d'hidròlisi enzimàtica per obtenir nous pèptids bioactius a partir de fonts naturals Design of enzymatic hydrolysis processes to obtain new bioactive peptides from natural sources Diseño de procesos de hidrólisis enzimática para la obtención de nuevos péptidos bioactivos a partir de fuentes naturales
Fecha de la defensa del treball: 2022-06-22
Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
Palabras clave: pèptids, hipertensió, hidròlisi enzimàtica, eines bioinformàtiques peptides, hypertension, enzymatic hydrolysis, bioinformatics tools péptidos, hipertensión, hidrólisis enzimática, herramientas bioinformáticas
Confidencialidad: Si
Título en la lengua original: Design of enzymatic hydrolysis processes to obtain new bioactive peptides from natural sources
Director del proyecto: Alcaide Hidalgo, Juan María
Enseñanza(s): Bioquímica i Biologia Molecular
Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)