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Consumo, hábitos alimentarios y estado nutricional de la población de Reus: II. Distribución por edades y sexos del consumo de carne, huevos, pescado y legumbres

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    Identifier: PC:1568
    Authors:
    J SalasI FontJ CanalsL GuinovartC Martí-Henneberg
    Abstract:
    We observed in a random sample of the Reus (Tarragona, Spain) census, analyzed by the method of "24 hours recall", a high intake of meat, fish, eggs and vegetables. An excess of meat in middle age males (231,8± 38,3 g/person/day) and too little among females (157,1 ± 21,3 g/person/day). A high consumption among children (112,6 ± 13,0 g/person/day) and low among the elderly (110,7 ± 34,4 g/person/day). A high consumption of eggs and fish at all ages. The consumption of vegetables is higher than in other developed countries. These dietary habits provide an excess of animal fat and in some groups not enough iron.
  • Others:

    Author, as appears in the article.: J Salas; I Font; J Canals ; L Guinovart; C Martí-Henneberg
    Department: Bioquímica i Biotecnologia
    URV's Author/s: SALAS SALVADÓ, JORGE; I Font; J Canals ; L Guinovart; C Martí-Henneberg
    Keywords: Reus nutritional status Reus Estado nutricional
    Abstract: We observed in a random sample of the Reus (Tarragona, Spain) census, analyzed by the method of "24 hours recall", a high intake of meat, fish, eggs and vegetables. An excess of meat in middle age males (231,8± 38,3 g/person/day) and too little among females (157,1 ± 21,3 g/person/day). A high consumption among children (112,6 ± 13,0 g/person/day) and low among the elderly (110,7 ± 34,4 g/person/day). A high consumption of eggs and fish at all ages. The consumption of vegetables is higher than in other developed countries. These dietary habits provide an excess of animal fat and in some groups not enough iron. En una muestra escogida al azar del censo de Reus, mediante el análisis por el método recuerdo de 24 horas, observamos una ingesta alta de carnes, pescados, huevos y legumbres. Se apreció un exceso de consumo de carne en las edades medias (231,8± 38,3 g/hab/día) en el sexo masculino y un defecto en el femenino (157,1 ± 21,3 g/hab/día), alto consumo en los niños (112,6 ± 13,0 g/hab/día) y bajo en los ancianos (110,7 ± 34,4 g/hab/día) y un alto consumo de huevos y pescado en todas las edades. la ingesta de legumbres es superior a la de otros países desarrollados. Esta tipología alimentaria es excesiva en lípidos animales y, en algún grupo, pobre en hierro.
    Research group: Alimentació, Nutrició, Creixement i Salut Mental
    Thematic Areas: Biochemistry and technology Bioquímica y tecnología Bioquímica i biotecnologia
    licence for use: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/
    ISSN: 0025-7753
    Author identifier: ORCID - 0000-0003-2700-7459; N/D; N/D; N/D; N/D
    Record's date: 2016-06-01
    Last page: 427
    Journal volume: 84
    Papper version: info:eu-repo/semantics/publishedVersion
    Licence document URL: https://repositori.urv.cat/ca/proteccio-de-dades/
    Entity: Universitat Rovira i Virgili
    Journal publication year: 1985
    First page: 423
    Publication Type: Article Artículo Article
  • Keywords:

    Aliments -- Consum -- Reus
    Alimentació -- Reus -- Avaluació
    Hàbits alimentaris -- Reus
    Reus
    nutritional status
    Reus
    Estado nutricional
    Biochemistry and technology
    Bioquímica y tecnología
    Bioquímica i biotecnologia
    0025-7753
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