Autor según el artículo: Jordi Salas-Salvado; John P Foreyt; Benjamin Caballero; Monica Bulló; K Dun Gifford; Inmaculada Bautista; Lluis Serra-Majem
Departamento: Bioquímica i Biotecnologia
Autor/es de la URV: SALAS SALVADÓ, JORGE; John P Foreyt; Benjamin Caballero; BULLÓ BONET, MÒNICA; K Dun Gifford; Inmaculada Bautista; Lluis Serra-Majem
Palabras clave: Weight-reducing diets differences
Resumen: This paper compares the efficacy of two widely used weight-loss diets differing in macronutrient composition - a low-carbohydrate diet versus a low-fat diet. Although "a calorie is a calorie" under the controlled conditions of a metabolic unit (i.e., only the level of calorie intake matters and not the source of calories), we conclude that these interrelationships are far more complex in the free-living situation. The different diet-related factors that condition energy balance, including total energy intake, satiety and hunger sensory triggers, and palatability, must be considered when assessing the efficacy of weight-reducing diets of different macronutrient composition.
Grupo de investigación: Alimentació, Nutrició, Creixement i Salut Mental
Áreas temáticas: Bioquímica i biotecnologia Bioquímica y tecnología Biochemistry and technology
Acceso a la licencia de uso: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/
ISSN: 0029-6643
Identificador del autor: N/D; N/D; N/D; N/D; N/D; N/D; N/D
Fecha de alta del registro: 2016-06-13
Página final: 101
Volumen de revista: 67
Versión del articulo depositado: info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Enlace a la fuente original: https://academic.oup.com/nutritionreviews/article/67/suppl_1/S99/1874206
URL Documento de licencia: https://repositori.urv.cat/ca/proteccio-de-dades/
DOI del artículo: 10.1111/j.1753-4887.2009.00169.x
Entidad: Universitat Rovira i Virgili
Año de publicación de la revista: 2009
Página inicial: 99
Tipo de publicación: Article Artículo Article