Llibres electrònics de producció científica> Llibres Publicacions URV

Universitat, innovació i desenvolupament regional a les comarques de Tarragona

  • Identification data

    Identifier: PC:3083
    Authors:
    Gutiérrez, Aaron
    Abstract:
    L’estudi Universitat, innovació i desenvolupament regional a les comarques de Tarragona és un encàrrec de la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement, que està patrocinada per la Diputació de Tarragona i el Banc Santander. El contingut de l’estudi es fonamenta en una anàlisi geogràfica regional per identificar les característiques de les comarques de la demarcació de Tarragona com a regió del coneixement i, al mateix temps, destacar els reptes i les oportunitats que ha d’afrontar aquest espai per aconseguir-ho plenament. Amb la finalitat anteriorment ressenyada, s’analitzen les característiques socioeconòmiques, demogràfiques i urbanístiques de la regió dins el context de la societat de la innovació i del coneixement, en la qual les universitats, en aliança amb les empreses i les institucions, hi tenen un paper fonamental. L’estudi permet destacar alguns punts febles de la societat establerta a les comarques meridionals, com els desequilibris regionals, el nivell de formació, la feble governança supralocal, etc. També s’hi identifiquen les fortaleses i oportunitats que cal estimular i no desaprofitar, com la mateixa estructura urbana o la dotació infraestructural, malgrat els colls d’ampolla existents. En resum, el text permet constatar fets i apuntar reflexions que haurien d’ajudar a impulsar sinergies en favor d’una estratègia de desenvolupament integral basada en el coneixement i la innovació. Una estratègia de desenvolupament on la Universitat hi ha de jugar un paper destacat, però també la resta d’actors públics i privats implicats.
  • Others:

    Department: Geografia
    Repository ingest date: 2018-03-14
    Abstract: L’estudi Universitat, innovació i desenvolupament regional a les comarques de Tarragona és un encàrrec de la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement, que està patrocinada per la Diputació de Tarragona i el Banc Santander. El contingut de l’estudi es fonamenta en una anàlisi geogràfica regional per identificar les característiques de les comarques de la demarcació de Tarragona com a regió del coneixement i, al mateix temps, destacar els reptes i les oportunitats que ha d’afrontar aquest espai per aconseguir-ho plenament. Amb la finalitat anteriorment ressenyada, s’analitzen les característiques socioeconòmiques, demogràfiques i urbanístiques de la regió dins el context de la societat de la innovació i del coneixement, en la qual les universitats, en aliança amb les empreses i les institucions, hi tenen un paper fonamental. L’estudi permet destacar alguns punts febles de la societat establerta a les comarques meridionals, com els desequilibris regionals, el nivell de formació, la feble governança supralocal, etc. També s’hi identifiquen les fortaleses i oportunitats que cal estimular i no desaprofitar, com la mateixa estructura urbana o la dotació infraestructural, malgrat els colls d’ampolla existents. En resum, el text permet constatar fets i apuntar reflexions que haurien d’ajudar a impulsar sinergies en favor d’una estratègia de desenvolupament integral basada en el coneixement i la innovació. Una estratègia de desenvolupament on la Universitat hi ha de jugar un paper destacat, però també la resta d’actors públics i privats implicats.
    Access rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Language: Català
    Licence document URL: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/
    Document Type: info:eu-repo/semantics/bookPart
    Document type: info:eu-repo/semantics/book info:eu-repo/semantics/book info:eu-repo/semantics/book info:eu-repo/semantics/book
    Author: Gutiérrez, Aaron
    Document URL: http://llibres.urv.cat/index.php/purv/catalog/book/282
    Published by (editorial): Publicacions de la Universitat Rovira i Virgili
    Document name: Universitat, innovació i desenvolupament regional a les comarques de Tarragona
    ISBN: 978-84-8424-636-7
    Book publication year: 2018