Llibres electrònics de producció científica> 2018

L\'església de la Musara. Un viatge de 900 anys

  • Identification data

    Identifier: imarina:6374603
    Authors:
    Serra Masdeu, Anna Isabel Maria
    Abstract:
    El poble de la Mussara, tot i estar en ruïnes, té el poder de no deixar indiferent cap visitant que s’hi atansa per primera vegada. Els nouvinguts es queden impactats per un munt de condicionants que els sorprenen i, a més, generen una estranya complicitat amb qui el descobreix. Els treballs d’excavació arqueològica efectuats per l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica l’any 2018 per encàrrec de l’Ajuntament de Vilaplana i sota els auspicis de la Diputació de Tarragona han aclarit com era la primitiva església medieval, avantpassada de l’actual. De fet, en el transcurs de l’excavació i la posterior recerca documental han aparegut dades i evidències materials que remeten a l’edifici d’època medieval, barroca i contemporània. L’església es va anar adaptant al pas del temps, a les necessitats de la seva població en augment i als serveis litúrgics que havia de donar a la seva parròquia. Les restes arqueològiques i documentals que aquí s’avaluen actuen com a relatores de les fortaleses i debilitats de les societats passades, que poden servir per humanitzar i incorporar com a valors de lleialtat, respecte i noblesa a les societats actuals. I la Mussara n’aporta una colpidora i sàvia lliçó –força silenciosa– a tothom que la visita.
  • Others:

    Department: Història i Història de l'Art
    Researcher identifier: 0000-0001-9353-7154
    Author's mail: annaisabel.serra@urv.cat
    Repository ingest date: 2024-07-02
    Abstract: El poble de la Mussara, tot i estar en ruïnes, té el poder de no deixar indiferent cap visitant que s’hi atansa per primera vegada. Els nouvinguts es queden impactats per un munt de condicionants que els sorprenen i, a més, generen una estranya complicitat amb qui el descobreix. Els treballs d’excavació arqueològica efectuats per l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica l’any 2018 per encàrrec de l’Ajuntament de Vilaplana i sota els auspicis de la Diputació de Tarragona han aclarit com era la primitiva església medieval, avantpassada de l’actual. De fet, en el transcurs de l’excavació i la posterior recerca documental han aparegut dades i evidències materials que remeten a l’edifici d’època medieval, barroca i contemporània. L’església es va anar adaptant al pas del temps, a les necessitats de la seva població en augment i als serveis litúrgics que havia de donar a la seva parròquia. Les restes arqueològiques i documentals que aquí s’avaluen actuen com a relatores de les fortaleses i debilitats de les societats passades, que poden servir per humanitzar i incorporar com a valors de lleialtat, respecte i noblesa a les societats actuals. I la Mussara n’aporta una colpidora i sàvia lliçó –força silenciosa– a tothom que la visita.
    Access rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Entity: Universitat Rovira i Virgili
    Keywords: @infoAeu @residentesaeu @uroweb Etiqueta «#» Hashtag
    Referència ítem seogns Normas de la APA: Jordi López Vilar, Josep M. Puche i Fontanilles, Anna Isabel Serra Masdeu (2018). L\'església de la Musara. Un viatge de 900 anys.
    Licence document URL: http://repositori.urv.cat/ca/proteccio-de-dades/
    Author, as appears in document: Jordi López Vilar, Josep M. Puche i Fontanilles, Anna Isabel Serra Masdeu
    Document type: Books
    Author: Serra Masdeu, Anna Isabel Maria
    Published by (editorial): Ajuntament de Vilaplana : Institut Català d\'Arqueologia Clàssica (ICAC)
    Document name: L\'església de la Musara. Un viatge de 900 anys
    Identificador persistent (DOI, handle, ...): 9788494629891
    ISBN: 978-84-946298-9-1
    Book publication year: 2018
  • Keywords:

    @infoAeu
    @residentesaeu
    @uroweb
    Etiqueta «#»
    Hashtag
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar