Revistes Publicacions URV: Revista de Geografia> 2004

La coordinació d'estratègies territorials i sectorials com a model d'intel·ligència governamental: l'Observatori de Desenvolupament Estratègic a Catalunya (ODECAT)

  • Identification data

    Identifier: RP:722
    Authors:
    Sánchez de Juan, Joan Anton
    Abstract:
    Joan-Anton Sanchez de Juan The Policy Laboratory joan.anton@policylaboratory.com LA COORDINACIÓ D'ESTRATÈGIES TERRITORIALS I SECTORIALS COM A MODEL D'INTEL·LIGÈNCIA GOVERNAMENTAL: L'OBSERVATORI DE DESENVOLUPAMENT ESTRATÈGIC A CATALUNYA (ODECAT) RESUM El govern del propi territori és un dels reptes més importants que tenen plantejades les societats avançades en un context de globalització. L'equilibri inestable entre el creixement econòmic i l'urbanístic; la preservació de l'entorn natural i el patrimoni cultural, i la qualitat de vida i la formació de les persones han donat lloc a un revisió en les formes de planificar i gestionar el territori. La Unió Europea i alguns països de l'OCDE han estat pioners en l'impuls d'aquestes noves polítiques de desenvolupament territorial. A més, si partim de la base que tota política és política territorial, i l'espai és un dels principals actius, si no l'únic, que els governs tenen a les seves mans per fer front a la creixent internacionaltizació de les relacions econòmiques i socials, enendrem la importància de fomentar una gestió integrada i equilibrada del territori. Paraules clau: Catalunya, Europa, planificació estratègica, desenvolupament local, intel·ligènica territorial.
  • Others:

    URV's Author/s: Sánchez de Juan, Joan Anton
    Abstract: Joan-Anton Sanchez de Juan The Policy Laboratory joan.anton@policylaboratory.com LA COORDINACIÓ D'ESTRATÈGIES TERRITORIALS I SECTORIALS COM A MODEL D'INTEL·LIGÈNCIA GOVERNAMENTAL: L'OBSERVATORI DE DESENVOLUPAMENT ESTRATÈGIC A CATALUNYA (ODECAT) RESUM El govern del propi territori és un dels reptes més importants que tenen plantejades les societats avançades en un context de globalització. L'equilibri inestable entre el creixement econòmic i l'urbanístic; la preservació de l'entorn natural i el patrimoni cultural, i la qualitat de vida i la formació de les persones han donat lloc a un revisió en les formes de planificar i gestionar el territori. La Unió Europea i alguns països de l'OCDE han estat pioners en l'impuls d'aquestes noves polítiques de desenvolupament territorial. A més, si partim de la base que tota política és política territorial, i l'espai és un dels principals actius, si no l'únic, que els governs tenen a les seves mans per fer front a la creixent internacionaltizació de les relacions econòmiques i socials, enendrem la importància de fomentar una gestió integrada i equilibrada del territori. Paraules clau: Catalunya, Europa, planificació estratègica, desenvolupament local, intel·ligènica territorial.
    Journal publication year: 2004
    Publication Type: info:eu-repo/semantics/publishedVersion info:eu-repo/semantics/article