Data d'alta al repositori: 2021-07-22
Resum: L’espectroscòpia d’infraroig per transformada de Fourier (FTIR) en les darreres dècades ha aportat molts avantatges analítics en l’àmbit de l’anàlisi enològic. Es tracta d’una tècnica ràpida, no destructiva, en la que no és necessari un pretractament de la mostra, més econòmica respecte metodologies tradicionals i sense gran necessitat de personal especialitzat. En l’anàlisi del vi proporciona excel·lents resultats en un gran nombre de paràmetres que permeten l’avaluació de la qualitat de mostos i vins. En el present treball s’ha dut a terme la posada apunt i validació de diferents determinacions mitjançant FTIR que actualment s’analitzen amb mètodes tradicionals.
Matèria: Química
Idioma: cat
Àrees temàtiques: Química Chemistry Química
Departament: Química Analítica i Química Orgànica
Estudiant: Ramos Benaiges, Ariadna
Curs acadèmic: 2020-2021
Títol en diferents idiomes: Desenvolupament i validació de nous mètodes d'anàlisi en vi mitjançant FTIR Development and validation of new methods of analysis in wine using FTIR Desenvolupamiento y validación de nuevos metodos de analisi en vino mediante FTIR
Data de la defensa del treball: 2021-07-07
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Paraules clau: vi,validació,FTIR wine, validation, FTIR vino, validación, FTIR
Confidencialitat: No
Títol en la llengua original: Desenvolupament i validació de nous mètodes d'anàlisi en vi mitjançant FTIR
Director del projecte: Guerini, Luca; Puxeu Vaqué, Miquel
Ensenyament(s): Química
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)