Data d'alta al repositori: 2021-09-22
Resum: This literature review reviews the studies carried out on the effect of ultra-processed foods on the cardiovascular system. A specific analysis is made of some additives (glutamates, sweeteners, emulsifiers, sulfites), processing contaminants (acrylamide, acrolein), packaging contaminants (bisphenol A) and some characteristics of this type of food, such as high salt and fat content. Aquesta revisió bibliogràfica repassa els estudis realitzats sobre l'efecte dels aliments ultraprocessats en el sistema cardiovascular. Es fa una anàlisi específica d'alguns additius (glutamats, edulcorants, emulsionants, sulfits), contaminants de processament (acrilamida, acroleïna), contaminants d'envasos (bisfenol A) i algunes característiques d'aquest tipus d'aliments, com l'alt contingut en sal i greixos.
Matèria: Indústries agroalimentàries
Idioma: en
Àrees temàtiques: Indústries agroalimentàries Food and agricultural industries Industrias agroalimentarias
Departament: Bioquímica i Biotecnologia
Estudiant: Abascal Sabaté, Andrea
Curs acadèmic: 2020-2021
Títol en diferents idiomes: Efecte del consum d'aliments ultraprocessats sobre el sistema cardiovascular Effect of ultra-processed food consumption on the cardiovascular system Efecto del consumo de alimentos ultraprocesados sobre el sistema cardiovascular
Data de la defensa del treball: 2021-06-28
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Paraules clau: malalties cardiovasculars, aliments ultraprocessats, additius cardiovascular disease, ultra-processed food, additives enfermedades cardiovasculares, alimentos ultraprocesados, aditivos
Confidencialitat: No
Títol en la llengua original: Effect of ultra-processed food consumption on the cardiovascular system
Director del projecte: Arola Ferrer, Lluís María
Ensenyament(s): Bioquímica i Biologia Molecular
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)