Treballs Fi de Grau> Medicina i Cirurgia

Relació entre la hiperlaxitud i les disfuncions de l'articulació temporomandibular. estudi observacional.

  • Datos identificativos

    Identificador: TFG:3521
  • Autores:

    Martín Raduà, Laura
  • Otros:

    Fecha de alta en el repositorio: 2021-07-16
    Resumen: Introducció. Les disfuncions de l’articulació temporomandibular (ATM) són molt comunes en la població, sobretot en la de sexe femení, i cada cop n’augmenta més la incidència. La hiperlaxitud també és una alteració molt freqüent en persones de sexe femení, la qual pot estar relacionada amb les disfuncions de l’ATM. Ambdós casos poden tenir una repercussió important en l’individu. Objectiu. Determinar la relació entre la hiperlaxitud articular i les disfuncions de l’articulació temporomandibular. Mètodes. Estudi observacional mitjançant un qüestionari en línia. Aquest estava dividit en dues parts: Criteris diagnòstics de hiperlaxitud (Beighton, 1996) i Índex Anamnèsic de Fonseca (Versión Española). Resultats. La mostra va ser de 270 participants, amb una mitjana d’edat de 38,72 (15,81) anys i el 70,7% eren dones. Un 25,2% presenta hiperlaxitud articular, sent la població femenina la més afectada i, la flexió de tronc el criteri de Beighton més prevalent. Un 59,3% dels participants presenta trastorns temporomandibulars, sent també el sexe femení el més afectat, i el nerviosisme l’ítem més freqüent de l’Índex de Fonseca. Un 32,94% presenta els dos simultàniament. Conclusió. Les persones que presenten hiperlaxitud articular tenen una prevalença més alta de disfuncions de l’articulació temporomandibular.
    Materia: Fisioteràpia
    Idioma: Català
    Áreas temáticas: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
    Departamento: Medicina i Cirurgia
    Estudiante: Martín Raduà, Laura
    Curso académico: 2020-2021
    Título en diferentes idiomas: Relación entre la hiperlaxitud i las disfunciones de la articulación temporomandibular. estudio observacional. Relationship between hyperlaxity and temporomandibular joint disfunctions. observacional study. Relació entre la hiperlaxitud i les disfuncions de l'articulació temporomandibular. estudi observacional.
    Fecha de la defensa del treball: 2021-06-18
    Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Palabras clave: hiperlaxitud, inestabilitat, laxitud articular hyperlaxity, instability, joint laxity hiperlaxitud, inestabilidad, laxitud articular
    Confidencialidad: No
    Créditos del TFG: 6
    Título en la lengua original: Relació entre la hiperlaxitud i les disfuncions de l'articulació temporomandibular. estudi observacional.
    Director del proyecto: Salvat Salvat, Isabel
    Enseñanza(s): Fisioteràpia
    Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Palabras clave:

    Ciències de la salut
    Health sciences
    Ciencias de la salud
    Fisioteràpia
  • Documentos:

  • Cerca a google

    Search to google scholar