Treballs Fi de Grau> Bioquímica i Biotecnologia

Adaptació de proteïnes alternatives a través de la utilització d’una tecnologia innovadora, la impressió 3D d’aliments

  • Datos identificativos

    Identificador: TFG:6607
    Autores:
    Garcia Badia, Marina
  • Otros:

    Fecha de alta en el repositorio: 2023-12-20
    Resumen: This thesis is a bibliographic work, in which an exhaustive research has been done on the 3D printing of food and alternative proteins. 3D printing is a technology that has been used in different fields, but this work focuses on the food application. This topic was chosen because 3D food printing is an emerging technology and there are still many challenges to overcome. For this reason, an analysis of the literature has been made from a biotechnological point of view with the aim of improving the design of edible printable inks and optimizing printing. The technological development of 3D printing together with the commercialization of food derived from alternative proteins (plantbased protein, insects, algae, cultured meat, etc.) can solve the problems derived from traditional meat production (high consumption of resources, emissions of greenhouse gases and zoonotic diseases). For this reason, one of the points where more emphasis has been placed in this work is the use of alternative proteins as raw materials to make the printable inks Aquest treball de fi de grau és un treball bibliogràfic, en el qual s’ha fet una investigació exhaustiva sobre la impressió 3D d’aliments i les proteïnes alternatives. La impressió 3D és una tecnologia que s’ha utilitzat en diferents camps, però aquest treball es centra en l’aplicació alimentària. S’ha escollit aquesta temàtica perquè la impressió 3D d’aliments és una tecnologia emergent i encara queden molts de reptes per superar. Per aquest motiu s’ha fet una anàlisi de la literatura des d’un punt de vista biotecnològic amb l’objectiu de millorar el disseny de les tintes imprimibles comestibles i optimitzar la impressió. El desenvolupament tecnològic de la impressió 3D juntament amb la comercialització d’aliments derivats de proteïnes alternatives (proteïna plantbased, insectes, algues, carn cultivada, etc) poden resoldre els problemes derivats de la producció tradicional de la carn (alt consum de recursos, emissions de gasos d'efecte hivernacle i malalties zoonòtiques). Per aquest motiu, un dels punts on s’ha fet més èmfasis en aquest treball és en l’ús de proteïnes alternatives com a matèries primeres per a fer les tintes imprimibles
    Materia: Impressió 3D
    Idioma: cat
    Áreas temáticas: Bioquímica y biotecnología Biochemistry and biotechnology Bioquímica i biotecnologia
    Departamento: Bioquímica i Biotecnologia
    Estudiante: Garcia Badia, Marina
    Curso académico: 2022-2023
    Título en diferentes idiomas: Adaptación de proteínas alternativas a través de la utilización de una tecnología innovadora, la impresión 3D de alimentos Adaptation of alternative proteins through the use of an innovative technology, the 3D food printing
    Fecha de la defensa del treball: 2023-06-21
    Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Palabras clave: Impresión 3D de alimentos, extrusión, proteína alternativa 3D food printing, extrusion, alternative protein Impressió 3D d'aliments, extrusió, proteïna alternativa
    Confidencialidad: No
    Título en la lengua original: Adaptació de proteïnes alternatives a través de la utilització d’una tecnologia innovadora, la impressió 3D d’aliments
    Director del proyecto: Aguiló Aguayo, Ingrid
    Enseñanza(s): Biotecnologia
    Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Palabras clave:

    Bioquímica y biotecnología
    Biochemistry and biotechnology
    Bioquímica i biotecnologia
    Impressió 3D
  • Documentos:

  • Cerca a google

    Search to google scholar