Treballs Fi de Màster> Dret Privat, Processal i Financer

La restitución de bienes culturales en el derecho internacional privado: caso «tesoro de crimea»

  • Dades identificatives

    Identificador: TFM:1752
  • Autors:

    Cañadas Ordóñez, Jordi
  • Altres:

    Paraules clau: Restitució de béns culturals, Competència judicial internal, Determinació llei aplicable Claim of Cultural Property, Internacional Jurisdiction, Determination of Applicable Law Restitución de bienes culturales, Competencia judicial internal, Determinación ley aplicable
    Títol en diferents idiomes: La restitució de béns culturals en el dret internacional privat: cas «tresor de crimea» The restitution of cultural property in private international law: “crimean treasure” case La restitución de bienes culturales en el derecho internacional privado: caso «tesoro de crimea»
    Àrees temàtiques: Ciències jurídiques Juridical sciences Ciencias jurídicas
    Confidencialitat: No
    Curs acadèmic: 2022-2023
    Estudiant: Cañadas Ordóñez, Jordi
    Departament: Dret Privat, Processal i Financer
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Data de la defensa del treball: 2023-09-12
    Crèdits del TFM: 12
    Director del projecte: Font i Mas, Maria
    Resum: En l'actualitat, en l'àmbit del Dret Internacional Privat, abordar la determinació de la llei aplicable en casos de restitució de béns culturals presenta un desafiament. La disjuntiva entre aplicar la lex originis o la lex rei sitae genera complexitat a causa de la disparitat de criteris entre els ordenaments jurídics dels Estats. A través de l'estudi detallat del cas del «Tresor de Crimea» ens permetrà abordar la problemàtica d'aquesta disjuntiva, així com la d'altres aspectes rellevants del Dret Internacional Privat en relació amb la restitució de béns culturals. En la actualidad, en el ámbito del Derecho Internacional Privado, abordar la determinación de la ley aplicable en casos de restitución de bienes culturales presenta un desafío. La disyuntiva entre aplicar la lex originis o la lex rei sitae genera complejidad debido a la disparidad de criterios entre los ordenamientos jurídicos de los Estados. A través del estudio pormenorizado del caso del «Tesoro de Crimea» nos permitirá abordar la problemática de esta disyuntiva, así como la de otros aspectos relevantes del Derecho Internacional Privado en relación con la restitución de bienes culturales.
    Matèria: Dret internacional privat
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Idioma: spa
    Ensenyament(s): Dret de l'Empresa i de la Contractació
    Títol en la llengua original: La restitución de bienes culturales en el derecho internacional privado: caso «tesoro de crimea»
    Data d'alta al repositori: 2024-07-19
  • Paraules clau:

    Ciències jurídiques
    Juridical sciences
    Ciencias jurídicas
    Dret internacional privat
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar