Paraules clau: Migración femenina, reagrupación familiar, familia transnacional Female migration, family reunification, transnational family Migració femenina, reagrupació familiar, família transnacional
Títol en diferents idiomes: “Dones que un dia es van atrevir a creuar el toll”: Història vida d’una dona equatoriana migrant a Espanya. “Women who one day dare to cross el charco”: life history of a migrant ecuadorian woman in Spain”. “Mujeres que un día se atrevieron a cruzar el charco”: historia vida de una mujer ecuatoriana migrante en España.
Àrees temàtiques: Antropología Anthropology Antropologia
Confidencialitat: No
Curs acadèmic: 2020-2021
Estudiant: Chalá Núñez, Mario Fernando
Departament: Antropologia, Filosofia i Treball Social
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Data de la defensa del treball: 2021-06-22
Crèdits del TFM: 12
Director del projecte: Bodoque Puerta, Yolanda
Resum: El presente trabajo más allá de ser una recopilación de relatos aislados de una persona. Se construye la vida de una mujer, a quien llamaremos Silvia por razones de confidencialidad, y se ha abordado, desde el punto de vista metodológico, desde lo que la antropología denomina un estudio de caso. En la investigación hemos tomado la historia de Silvia como un lugar desde donde explorar los contextos que condicionan y caracterizan las migraciones femeninas. A lo largo de sus experiencias, de sus derrotas y sus victorias, se ha intentado describir los contextos en los que la informante ha configurado su trayectoria personal y familiar. Esta temporalidad histórica que ha influido en sus acciones y decisiones han quedado plasmadas en una serie de entrevistas. Se realizó una observación participante muy cercana y activa dentro de su núcleo íntimo-familiar y durante varios encuentros con la informante se llevaron a cabo conversaciones a partir de las cuales se fue desarrollando su historia de vida. El present treball més enllà de ser una recopilació de relats aïllats d'una persona. Es construeix la vida d'una dona, a qui anomenarem Silvia per raons de confidencialitat, i s'ha abordat, des del punt de vista metodològic, des del qual l'antropologia denomina un estudi de cas. En la recerca hem pres la història de Silvia com un lloc des d'on explorar els contextos que condicionen i caracteritzen les migracions femenines. Al llarg de les seves experiències, de les seves derrotes i les seves victòries, s'ha intentat descriure els contextos en els quals la informant ha configurat la seva trajectòria personal i familiar. Aquesta temporalitat històrica que ha influït en les seves accions i decisions han quedat plasmades en una sèrie d'entrevistes. Es va realitzar una observació participant molt pròxima i activa dins del seu nucli íntim-familiar i durant diverses trobades amb la informant es van dur a terme converses a partir de les quals es va anar desenvolupant la seva història de vida.
Matèria: Antropologia
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Idioma: Castellà
Ensenyament(s): Antropologia Urbana, Migracions i Intervenció Social
Títol en la llengua original: “Mujeres que un día se atrevieron a cruzar el charco”: historia vida de una mujer ecuatoriana migrante en España.
Data d'alta al repositori: 2021-07-05