Palabras clave: identitat, entorn, itinerari, adolescència, secundaria identity, adolescence, environment, itinerary, secundary Identidad, entorno, adolescencia, itinerario, secundaria
Título en diferentes idiomas: ¿Qué impacto tiene en alumnos de 4to de ESO la interacción con el entorno creando un itinerario por el pueblo? What impact does interaction with the environment have on 4th ESO students by creating an itinerary through the town? Quin impacte té en alumnes de 4t d'ESO la interacció amb l'entorn creant un itinerari pel poble?
Áreas temàticas: Ciències de l'educació Education sciences Ciencias de la educación
Confidencialidad: No
Curso académico: 2021-2022
Estudiante: Pérez Graño, Carles
APS: SI
Departamento: Pedagogia
Derechos de Accesso: info:eu-repo/semantics/openAccess
Fecha de la defensa del trabajo: 2022-06-13
Director del proyecto: Cuevas Silva, María de los Ángeles
Resumen: Aquesta recerca d’investigació s’emmarca dins del Treball Final de Màster en professorat d’Educació Secundària, duent-se a terme durant l’estada de pràctiques en l’Institut Andreu Nin de El Vendrell. Durant l’inici de les pràctiques s’observa que els alumnes mostren mancances de coneixement del seu entorn durant la realització d’un projecte en l’assignatura de Tecnologia per a la Informació i Comunicació(TIC). Aquest estudi de cas analitza si una intervenció en l’aula utilitzant un nou recurs didàctic apropa a l’alumne al seu entorn, millora el seu coneixement del poble i això fa que aflori un sentiment d’identitat de l’alumne amb el lloc. Els alumnes en plena adolescència estan formant la seva identitat, i una part d’aquesta es la de pertinença a un lloc o “place identity”(Proshansky et al., 1983). L’eina utilitzada es l’aplicació mòbil Mobile History Maps(MHM) que utilitza el Sistema d’Informació Geogràfica(SIG) utilitzant el GPS del telèfon. Amb ella podem realitzar continguts informatius, multimèdia i jocs. S’ha dissenyat un projecte on els alumnes han treballant en grup en diversos punts d’interès del poble, creant un itinerari-concurs per El Vendrell. El projecte i l'eina quedaran en el centre i podran ser utilitzades per tothom que ho desitgi, ja que està en accés obert al MHM. Les conclusions derivades de la recerca són que els alumnes han gaudit fent el projecte i ampliat coneixements sobre el seu entorn, també es pot dir que tenen una millor valoració del poble i es senten més ciutadans de El Vendrell.
Materia: aprenentatge
Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Idioma: cat
Enseñanza(s): Formació del professorat d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d'Idiomes
Título en la lengua original: Quin impacte té en alumnes de 4t d'ESO la interacció amb l'entorn creant un itinerari pel poble?
Fecha de alta en el repositorio: 2022-11-19