Treballs de recerca de batxillerat (Premis del Consell Social)> 2012-2013

Els transgènics: la ciència que envaeix l'alimentació

  • Dades identificatives

    Identificador: DOC:69
  • Autors:

    Linares Fuella, Paula
  • Altres:

    Títol en diferents idiomes: Els transgènics: la ciència que envaeix l'alimentació
    Centre: Institut Narcís Oller (Valls)
    Idioma: Català
    Col·lecció: Treballs de Recerca de Batxillerat
    Estudiant: Linares Fuella, Paula
    Sèrie: Premi Consell Social URV
    Data d'alta al repositori: 2016-12-05
    Resum: L’objectiu d’aquest treball és aprofundir en els grans avenços que la biotecnologia ofereix a l’alimentació humana, particularment en els aliments transgènics. En el treball s’aborden aspectes generals del tema, com l’evolució d’aquest tipus d’aliments, què són, quins podem trobar i on es cultiven. A continuació es tracten algunes qüestions amb més profunditat: les tècniques de modificació genètica aplicades a l’alimentació vegetal, els aspectes normatius com l’etiquetatge, la traçabilitat i la coexistència entre els cultius transgènics i l’agricultura tradicional. Finalment, es fa un estudi dels beneficis i inconvenients d’aquests nous productes alimentaris. Aquestes són les principals conclusions del projecte: L’evolució de la biotecnologia aplicada a l’alimentació s’ha dut a terme de manera molt ràpida i s’ha introduït a les nostres vides sense parar atenció en els possibles efectes adversos en el medi ambient, l’economia i la salut. Els transgènics no són productes nous que la biotecnologia aconsegueix, sinó productes quotidians amb característiques alterades: es millora alguna de les seves qualitats o se n’hi afegeix alguna que abans no tenien. Hi ha dues postures enfrontades: els biotecnòlegs i els ecologistes. Això fa que hi hagi una manca d’informació clara que no s’ha donat al consumidor, ni per part de la biotecnologia ni per part de les diferents institucions de cada país. És per això que moltes organitzacions ecologistes hi estan en contra. Per acabar, podem dir que aquest treball és majoritàriament teòric. Al llarg de les pàgines ens hem pogut submergir en el món dels aliments modificats genèticament, cosa que ens ha permès adoptar un punt de vista més prudent envers el tema.
    URL: http://wwwa.urv.net/ogovern/consellsocial/PSecundaria/DVD%20Secundaria%202012-13/material/13cap05/13c05.htm
    Títol en la llengua original: Els transgènics: la ciència que envaeix l'alimentació
    Ensenyament(s): Batxillerat
    Director del projecte: Bartolí Guillemat, Jaume
    curs acadèmic: 2012-2013
  • Paraules clau:

  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar