Llibres electrònics de producció científica> Llibres Publicacions URV

Terrers vitícoles. Maneig i millora de la qualitat dels sòls: Jornada tècnica en viticultura. ICEA-URV-13 d’abril de 2018

  • Datos identificativos

    Identificador: PC:3804
    Autores:
    Nadal, Montserrat
    Resumen:
    Aquesta jornada sobre els terrers vitícoles pretén donar informació de la metodologia a seguir per avaluar el terrer mitjançant la presentació de treballs a diferent escala i aportar alhora experiències sobre el maneig del sòl i la matèria orgànica. Dins el que considerem terrer, el sòl és un compartiment de més difícil maneig que el cultiu en la part aèria de vegetació; el sòl ha estat castigat per tècniques de cultiu poc adequades que han comportat un empobriment i disminució de fertilitat, afectant també la microbiota del sòl. Com podem influir en millorar el sòl de la nostra vinya? Entenem que augmentant l’estructuració del sòl en agregats, la flora i fauna i la capacitat de reserva hídrica. El debat està sobre la taula i la necessitat d’estudis sobre la fertilitat considerant tots els components del sòl i l’ecosistema viu soterrani, es fa palesa.
  • Otros:

    Departamento: Bioquímica i Biotecnologia
    Tipo de documento: info:eu-repo/semantics/bookPart
    Tipo de documento: info:eu-repo/semantics/book info:eu-repo/semantics/book info:eu-repo/semantics/book info:eu-repo/semantics/book
    Autor: Nadal, Montserrat
    URL del documento: http://llibres.urv.cat/index.php/purv/catalog/book/303
    Nombre del documento: Terrers vitícoles. Maneig i millora de la qualitat dels sòls: Jornada tècnica en viticultura. ICEA-URV-13 d’abril de 2018
    Resumen: Aquesta jornada sobre els terrers vitícoles pretén donar informació de la metodologia a seguir per avaluar el terrer mitjançant la presentació de treballs a diferent escala i aportar alhora experiències sobre el maneig del sòl i la matèria orgànica. Dins el que considerem terrer, el sòl és un compartiment de més difícil maneig que el cultiu en la part aèria de vegetació; el sòl ha estat castigat per tècniques de cultiu poc adequades que han comportat un empobriment i disminució de fertilitat, afectant també la microbiota del sòl. Com podem influir en millorar el sòl de la nostra vinya? Entenem que augmentant l’estructuració del sòl en agregats, la flora i fauna i la capacitat de reserva hídrica. El debat està sobre la taula i la necessitat d’estudis sobre la fertilitat considerant tots els components del sòl i l’ecosistema viu soterrani, es fa palesa.
    Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
    ISBN: 978-84-8424-684-8
    Año de publicación del libro: 2018