Tesis doctorals> Departament de Bioquímica i Biotecnologia

Procyanidin effects on an impaired glucose metabolism: a further insight into procyanidin signalling in adipose cells

  • Dades identificatives

    Identificador: TDX:456
    Autors:
    Montagut Pino, Gemma
    Resum:
    CATALÀ A un extracte de procianidines de pinyol de raïm (GSPE) se l'hi han atribuït efectes mimètics d'algun dels efectes fisiològics de la insulina, però alhora la seva acció mostra algunes divergències respecte la pròpia hormona. Aquest fet suggereix un possible interès d'aquestes procianidines en patologies vinculades amb la resistència a la insulina. Per aquest motiu, l'objectiu principal d'aquesta tesi és entendre com les procianidines de la dieta modulen el metabolisme de la glucosa, principalment a teixit adipós i sota una condició de resistència a insulina. Els resultats obtinguts mostren que 30 dies de tractament amb 25 mg GSPE/Kg PC milloren la situació de resistència a insulina provocada per una dieta de cafeteria i evidencien que el teixit adipós és una clara diana per GSPE. En cèl·lules en cultiu s'observa com GSPE activa el receptor de la insulina i proteïnes de la via de senyalització de la insulina de manera diferent a la pròpia hormona. L'estudi es completa demostrant que les estructures oligomèriques de GSPE poden reproduir els efectes fins ara atribuïts a les procianidines.
  • Altres:

    Data: 2009-07-10
    Departament/Institut: Departament de Bioquímica i Biotecnologia Universitat Rovira i Virgili.
    Idioma: eng
    Identificador: urn:isbn:9788469259238 http://hdl.handle.net/10803/8677
    Font: TDX (Tesis Doctorals en Xarxa)
    Autor: Montagut Pino, Gemma
    Director: Ardévol Grau, Anna Pinent Armengol, Montserrat
    Format: application/pdf
    Editor: Universitat Rovira i Virgili
    Paraula Clau: resistència a la insulina síndrome metabòlic insulina flavonoids procianidines
    Títol: Procyanidin effects on an impaired glucose metabolism: a further insight into procyanidin signalling in adipose cells
    Matèria: 663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos 577 - Bioquímica. Biologia molecular. Biofísica
  • Paraules clau:

    663/664 - Aliments i nutrició. Enologia. Olis. Greixos
    577 - Bioquímica. Biologia molecular. Biofísica
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar