Treballs Fi de Grau> Escola Tècnica Superior d'Arquitectura

Technological Hub Cuenca Hidrográfica del Ebro

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:3046
    Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG3046
  • Autors:

    Ferré Jover, Albert
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2020-01-12
    Resum: Se propone generar un nuevo espacio de centralidad en la ciudad de Tortosa sobre la antigua playa de vías de la estación de ADIF, actualmente en desuso. Se parte de inicio con la ficha del POUM PM-CENTRO-RENFE complementándola con un estudio a escala territorial, atendiendo a las características que le son propias como a infraestructura ferroviaria de origen. Cuatro son los elementos y acciones clave que se establecen para fundamentar el proyecto propuesto: • Reconexión de la Vía Verde Val de Zafán con el centro de la ciudad a través de una pasarela y plaza elevada. • Reconversión de la línea existente del ferrocarril a Tranvía y traslado de la estación de ADIF a Camp-Redó, conectando con transporte público el centro de Tortosa y el sector comercial Temple sud. Desplegando a la vez, el gran parque de la estación que se extenderá a través de las andanas en desuso. • Cubrimiento parcial del canal de la izquierda del Ebro para facilitar el paso de peatones entre el Raval de Sant Llàtzer y barrio del Temple, reordenando la trama viaria para generar un gran bulevar con origen en el nuevo parque de la estación. • Ofrecer un nuevo vial de entrada y salida al ensanche antiguo, alargando la calle Miguel de Cervantes hasta la altura de la calle Rosselló y enlazándolo con el nuevo bulevar propuesto. Todas estas acciones de carácter urbanístico pivotan sobre un aglomerado de equipamientos (FURV + Centro cultural asociado), aparcamientos y zona residencial de carácter social que se diseñan con la intención de crear sinergias interrelacionando los dos grandes espacios verdes de la ciudad con la trama urbana, la Vía Verde de la Val de Zafán y la futura ruta de las fortificaciones. Hecho con el cual se genera un nuevo corredor biológico a través del río Ebro. Es proposa generar un nou espai de centralitat a la ciutat de Tortosa sobre l’antiga platja de vies de l’estació d’ADIF, actualment en desús. Es parteix d’inici amb la fitxa del POUM PM-CENTRE-RENFE complementant-la amb un estudi a escala territorial, atenent a les característiques que li són pròpies com a infraestructura ferroviària d’origen. Quatre son els elements I accions clau que s’estableixen per fonamentar el projecte proposat: • Reconnexió de la Via Verda de la Val de Zafán amb el centre de la ciutat mitjançant una passarel·la elevada. • Reconversió de la línia existent del ferrocarril a tramvia y trasllat de l’estació d’ADIF a Campredó, connectant amb transport públic el centre de Tortosa i el sector comercial Temple Sud. Desplegant, alhora, el gran parc de l’estació que s’estendrà a través de les andanes en desús. • Cobriment parcial del canal de l’esquerra de l’Ebre per facilitat el pas de vianants entre el Raval de Sant Llàtzer i Barri del Temple, reordenant la trama viaria per generar un gran bulevard amb origen al nou parc de l’estació. • Oferir un nou vial d’entrada i sortida de l’eixample antic, allargant el carrer Miguel de Cervantes fins a l’alçada del carrer del Rosselló, enllaçant-lo al nou bulevard proposat. Totes aquestes accions de caràcter urbanístic pivoten sobre un aglomerat d’equipaments (FURV + Centre Cultural associat), aparcaments i zona residencial de caràcter social que es dissenyen amb la intenció de crear sinergies, interrelacionant els dos grans espais verds de la ciutat amb la trama urbana, la Via Verda de la Val de Zafán i la futura ruta de les fortificacions. Fet amb el qual es genera un nou corredor biològic a través del riu Ebre.
    Matèria: Via verda
    Idioma: Castellà
    Àrees temàtiques: Arquitectura Architecture Arquitectura
    Departament: Escola Tècnica Superior d'Arquitectura
    Estudiant: Ferré Jover, Albert
    Curs acadèmic: 2019-2020
    Títol en diferents idiomes: Hub Tecnològic Conca Hidrogràfica de l'Ebre
    Data de la defensa del treball: 2020
    Paraules clau: Vía Verde; Centro tecnológico y cultural; Paisaje Scenic Route; Technological and cultural center; Landscape Via verda; Centre tecnològic i cultural; Paisatge
    Confidencialitat: No
    Crèdits del TFG: 30
    Títol en la llengua original: Technological Hub Cuenca Hidrográfica del Ebro
    Director del projecte: Costa Jover, Agustí
    Ensenyament(s): Arquitectura
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Arquitectura
    Architecture
    Arquitectura
    Via verda
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar