Treballs Fi de Grau> Escola Tècnica Superior d'Arquitectura

S'Aulari de Dalt Vila. Ampliación espacio docente y adecuación entorno muralla renacentista

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:4534
    Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG4534
  • Autors:

    de Bois Souto, Casandra
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2022-03-16
    Resum: Intervención Urbana Paisajística del entorno de las murallas renacentistas de Dalt Vila trabajando en dos líneas paralelas mediante microcirugías. Por un lado, se recupera el antiguo camino de fuera de murallas, permitiendo conectar la trama urbana de Vila con el parque natural de Es Soto. Durante este proceso se mejora la calidad de los espacios urbanos y paisajísticos, así como facilitando la accesibilidad a lo largo del paseo. Esta actuación es importante debido a la gran falta de espacios públicos que carece Vila, debido a la falta de una planificación urbana y un crecimiento abusivo en las últimas décadas. Así, se permite con estas intervenciones, ofrecer una red de espacios conectados entre sí no solo al barrio de Sa Capelleta, sino a toda la ciudad. En la segunda línea de trabajo, se conecta transversalmente dentro y fuera de murallas, conectando de esta forma el actual edificio de la sede de la Universidad de las islas Baleares en las islas Pitiusas con el nuevo Aulario proyectado para ampliar el espacio docente carente en Vila. Esta intervención pretende dotar de una nueva capa de actividad dentro de la trama urbana de Dalt Vila, generando nuevas dinámicas y usos de los espacios. Todas las actuaciones tienen en cuenta la escala urbana y acotada de Vila. Se ha intervenido buscando una relación entre el estado actual y el proyecto, sin pretender grandes transformaciones. Además, con un gran respeto hacia la memoria del lugar, que engloba varios siglos de historia, desde la historia de una antigua cantera de piedra calcárea de la segunda mitad del SXX, pasado por las murallas renacentistas, murallas medievales árabes o el negativo de antiguas construcciones Fenicio-púnicas gravadas en el estrato calcáreo dentro de Dalt Vila. Intervenció Urbana Paisatgística de l'entorn de les muralles renaixentistes de Dalt Vila treballant en dues línies paral·leles utilitzant microcirurgies. D'una banda, es recupera l'antic camí de fora de muralles, que permet connectar la trama urbana de Vila amb el parc natural de es Soto. Durant aquest procés es millora la qualitat dels espais urbans i paisatgístics i es facilita l'accessibilitat al llarg del passeig. Aquesta actuació és important a causa de la manca d'espais públics a Vila, a causa de la manca d'una planificació urbana i un creixement abusiu les darreres dècades. D’aquesta manera, es permet amb aquestes intervencions oferir una xarxa d'espais connectats entre si, no només al barri de Sa Capelleta, sinó a tota la ciutat. A la segona línia de treball, es connecta transversalment dins i fora de muralles, connectant així l'actual edifici de la seu de la Universitat de les Illes Balears a les illes Pitiüses amb el nou Aulari projectat per ampliar l'espai docent actualment inexistent a Vila . Aquesta intervenció pretén dotar una nova capa d’activitat dins la trama urbana de Dalt Vila, generant noves dinàmiques i usos dels espais. Totes les actuacions tenen en compte l´escala urbana i fitada de Vila. S'hi ha intervingut cercant una relació entre l'estat actual i el projecte, sense pretendre grans transformacions. A més, amb un gran respecte cap a la memòria del lloc, que engloba diversos segles d'història, des de la història d'un antic planter de pedra calcària de la segona meitat del SXX, passant per les muralles renaixentistes, les muralles medievals àrabs o el negatiu d'antigues construccions Fenici-púniques gravades a l'estrat calcari dins de Dalt Vila. 
    Matèria: Intervenció urbanística
    Idioma: spa
    Àrees temàtiques: Arquitectura Architecture Arquitectura
    Departament: Escola Tècnica Superior d'Arquitectura
    Estudiant: de Bois Souto, Casandra
    Curs acadèmic: 2020-2021
    Títol en diferents idiomes: S'Aulari de Dalt Vila. Ampliació espaci docent i adecuació entorn muralla renacentista. S'Aulari de Dalt Vila. Extension of the teaching space and adaptation of the Renaissance wall environment
    Data de la defensa del treball: 2021-06-10
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Paraules clau: Eivissa, Dalt Vila, Aulari Eivissa, Dalt Vila, Classroom Eivissa, Dalt Vila, Aulario
    Confidencialitat: No
    Crèdits del TFG: 30
    Títol en la llengua original: S'Aulari de Dalt Vila. Ampliación espacio docente y adecuación entorno muralla renacentista
    Director del projecte: Frediani, Arturo
    Ensenyament(s): Arquitectura
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Arquitectura
    Architecture
    Arquitectura
    Intervenció urbanística
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar