Treballs Fi de Grau> Pedagogia

La teràpia assistida per animals; apropament a la pràctica i a la realitat dels professionals.

 • Dades identificatives

  Identificador: TFG:5488
  Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG5488
 • Autors:

  Martinez Caro, Andrea
 • Altres:

  Data d'alta al repositori: 2023-01-17
  Resum: "Les teràpies assistides per animals (TAA) són activitats estructurades que involucren a animals en diversos entorns com poden ser centres residencials, hospitals, centres educatius, centres per a persones amb trastorns del desenvolupament, centres penitenciaris, entre altres. Altrament, els animals, prèviament ensinistrats, en l’actualitat s’estan introduint cada cop més en aquests entorns a causa del seu efecte i múltiples beneficis. L’objectiu principal d’aquesta investigació s’encamina a conèixer la realitat i experiència dels professionals que imparteixen aquesta teràpia a Catalunya, aconseguint un apropament a les TAA i un coneixement sobre en quins entorns es desenvolupen, un coneixement sobre l’impacte real que perceben els mateixos professionals, així com característiques pròpies comunes dins la pràctica d’aquesta teràpia en aquest territori. Per tal d’assolir l’objectiu es presenta una cerca d’institucions o fundacions on s’imparteixen les TAA a la comunitat autònoma, concloent aquesta amb un llistat de 49 centres, als quals promoure col·laboració a través de l’instrument de recerca principal, el qüestionari. Aquest instrument es completarà duent a terme dues entrevistes semiestructurades a dues institucions del llistat per proporcionar a la investigació informació complementària al qüestionari, basant aquest últim instrument en experiències pròpies i fets vivencials dels professionals. Davant dels resultats obtinguts, es podria afirmar que la pràctica de les teràpies assistides té un impacte positiu tant pels usuaris com pels mateixos professionals, obtenint amb aquesta investigació un apropament cap a la realitat i experiències d’aquests professionals veient els aspectes i pensaments comuns i diferencials. "
  Matèria: Animals. Ensinistrament
  Idioma: cat
  Àrees temàtiques: Ciències de l'educació Education sciences Ciencias de la educación
  Departament: Pedagogia
  Estudiant: Martinez Caro, Andrea
  Curs acadèmic: 2021-2022
  Títol en diferents idiomes: La teràpia assistida per animals; apropament a la pràctica i a la realitat dels professionals. Animal assisted therapy; approach to the practice and reality of professionals La terapia asistida por animales; acercamiento a la práctica y la realidad de los profesionales.
  Data de la defensa del treball: 2022-06-14
  Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Paraules clau: Teràpia, impacte, beneficis. Therapy, impact, benefits. Terapia, impacto, beneficios.
  Confidencialitat: No
  Crèdits del TFG: 9
  Títol en la llengua original: La teràpia assistida per animals; apropament a la pràctica i a la realitat dels professionals.
  Director del projecte: Cagliero, Sara
  Ensenyament(s): Pedagogia
  Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Paraules clau:

  Ciències de l'educació
  Education sciences
  Ciencias de la educación
  Animals. Ensinistrament
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar