Treballs Fi de Grau> Antropologia, Filosofia i Treball Social

La importància de la interseccionalitat en el treball social, a través de l'anàlisi comparativa entre els sistemes d'opressió masclista i especista.

 • Dades identificatives

  Identificador: TFG:5794
  Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG5794
 • Autors:

  Soler Sánchez, Covadonga
 • Altres:

  Data d'alta al repositori: 2023-03-17
  Resum: L’ontologia binària i la construcció de les diferents categories dicotòmiques, han fet que hi hagi una divisió entre l’ésser privilegiat i l’oprimit, el bo i el dolent, jerarquitzant la societat i creant eixos d’opressió que travessen les situacions vitals d’animals humans i no humans. La intervenció social s’ha vist afectada i influenciada per la mirada capitalista, etnocèntrica, patriarcal, especista, capacitista i racista del món on vivim. L’objectiu de l’article és focalitzar l’atenció en la importància de la interseccionalitat en el treball social, a través de l’anàlisi de la relació entre el sistema de dominació masclista-patriarcal i l’especista. Per això es realitza una revisió bibliogràfica de diferents autores feministes i antiespecistes com ara Melanie Joy i Carol J. Adams, i autores que han treballat la interseccionalitat com ara Gabriela Pombo i Kimberlé Crenshaw.
  Matèria: Treball social
  Idioma: cat
  Àrees temàtiques: Treball social Social Work Trabajo social
  Departament: Antropologia, Filosofia i Treball Social
  Estudiant: Soler Sánchez, Covadonga
  Curs acadèmic: 2021-2022
  Títol en diferents idiomes: La importància de la interseccionalitat en el treball social, a través de l'anàlisi comparativa entre els sistemes d'opressió masclista i especista. The importance of intersectionality in social work, through comparative analysis between sexist and speciesist systems of oppression. La importancia de la interseccionalidad en el trabajo social, a través del análisis comparativo entre los sistemas de opresión machista y especista.
  Data de la defensa del treball: 2022-06-22
  Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Paraules clau: masclisme, especisme, interseccionalitat, intervenció. sexism, speciesism, intersectionality, intervention machismo, especismo, interseccionalidad, intervención
  Confidencialitat: No
  Crèdits del TFG: 6
  Títol en la llengua original: La importància de la interseccionalitat en el treball social, a través de l'anàlisi comparativa entre els sistemes d'opressió masclista i especista.
  Director del projecte: Saez Rodríguez, Aurora
  Ensenyament(s): Treball Social
  Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Paraules clau:

  Treball social
  Social Work
  Trabajo social
  Treball social
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar