Treballs Fi de Grau> Medicina

Programa de optimización del uso de antimicrobianos en Urgencias: Efecto de una intervención educativa sobre la prescripción de antibioterapia al alta en el Servicio de Urgencias.

 • Dades identificatives

  Identificador: TFG:6438
  Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG6438
 • Autors:

  Bascuñana Nortes, Maria
 • Altres:

  Data d'alta al repositori: 2023-10-25
  Resum: L'ús inadequat d'antibiòtics ha generat resistències en els microorganismes. En 2020 es va crear un programa per a optimitzar l'ús d'antimicrobians, amb la finalitat de millorar la clínica dels pacients i reduir resistències, efectes secundaris i consum. Els Serveis d'Urgències són clau en el tractament d'infeccions comunitàries. Es va realitzar una intervenció educativa per a optimitzar els tractaments en cistitis, pneumònia i faringoamigdalitis en aquests serveis. L'estudi busca analitzar l'impacte en la prescripció d'antibiòtics a l'alta, adequant la prescripció segons les sensibilitats dels microorganismes en la comunitat. El uso inadecuado de antibióticos ha generado resistencias en los microorganismos. En 2020 se creó un programa para optimizar el uso de antimicrobianos, con el fin de mejorar la clínica de los pacientes y reducir resistencias, efectos secundarios y consumo. Los Servicios de Urgencias son clave en el tratamiento de infecciones comunitarias. Se realizó una intervención educativa para optimizar los tratamientos en cistitis, neumonía y faringoamigdalitis en estos servicios. El estudio busca analizar el impacto en la prescripción de antibióticos al alta, adecuando la prescripción según las sensibilidades de los microorganismos en la comunidad.
  Matèria: Medicina
  Idioma: spa
  Àrees temàtiques: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
  Departament: Medicina i Cirurgia
  Estudiant: Bascuñana Nortes, Maria
  Curs acadèmic: 2022-2023
  Títol en diferents idiomes: Programa d'optimització de l'ús d'antimicrobians a Urgències: Efecte d'una intervenció educativa sobre la prescripció d'antibiòtics en l'alta al Servei d'Urgències. Optimization Program for the Use of Antimicrobials in Emergency Services: Effect of an educational intervention on antibiotic prescription at discharge in the Emergency Department.
  Data de la defensa del treball: 2023-06-12
  Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Paraules clau: PROA, resistències bacterianes, antibiòtics PROA, bacterial resistance, antibiotics PROA, resistencias bacterianas, antibióticos
  Confidencialitat: No
  Títol en la llengua original: Programa de optimización del uso de antimicrobianos en Urgencias: Efecto de una intervención educativa sobre la prescripción de antibioterapia al alta en el Servicio de Urgencias.
  Director del projecte: Canadell Vilarrasa, Laura
  Ensenyament(s): Medicina
  Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Paraules clau:

  Ciències de la salut
  Health sciences
  Ciencias de la salud
  Medicina
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar