Treballs Fi de Grau> Medicina

Estudio retrospectivo de pacientes con oligometástasis tratados con radioterapia ablativa estereotáctica (SABR)

 • Dades identificatives

  Identificador: TFG:6511
  Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG6511
 • Autors:

  Tomàs Aguilar, Irene
 • Altres:

  Data d'alta al repositori: 2023-11-23
  Resum: La SABR és un tractament efectiu i ben tolerat per a tractar les metàstasis. Existeix una relació favorable entre la resposta radiològica després del tractament amb SABR i l'estat final del pacient. Aquells amb resposta completa tenen un millor control de la malaltia, mentre que els que tenen resposta parcial o sense resposta evolucionen pitjor. Així mateix, els pacients amb antecedents de neoplàsies prèvies i major número de metàstasi es van associar amb una mala resposta i un pitjor pronòstic. El seguiment posterior al tractament amb SABR mitjançant proves d'imatge és un predictor important en relació amb l'evolució del pacient. La SABR es un tratamiento efectivo y bien tolerado para tratar las metástasis. Existe una relación favorable entre la respuesta radiológica después del tratamiento y el estado final del paciente. Aquellos con respuesta completa tienen un mejor control de la enfermedad, mientras que los de respuesta parcial o sin respuesta evolucionan peor. Asimismo, los pacientes con antecedentes de neoplasias previas y mayor número de metástasis se asociaron con una mala respuesta y un peor pronóstico. Estos resultados sientan las bases para futuras investigaciones que busquen biomarcadores pronósticos y predictivos.
  Matèria: Medicina
  Idioma: spa
  Àrees temàtiques: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
  Departament: Medicina i Cirurgia
  Estudiant: Tomàs Aguilar, Irene
  Curs acadèmic: 2022-2023
  Títol en diferents idiomes: Estudi retrospectiu de pacientes amb oligometàstasis tractats amb radioteràpia ablativa estereotàctica (SABR) Retrospective study of patients with oligometastases treated with stereotactic ablative radiotherapy (SABR)
  Data de la defensa del treball: 2023-06-12
  Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Paraules clau: SABR, oligometàstasis, radiòmica SABR, oligometastases, radiomic SABR, oligometástasis, radiómica
  Confidencialitat: No
  Títol en la llengua original: Estudio retrospectivo de pacientes con oligometástasis tratados con radioterapia ablativa estereotáctica (SABR)
  Director del projecte: Arenas Prat, Meritxell
  Ensenyament(s): Medicina
  Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Paraules clau:

  Ciències de la salut
  Health sciences
  Ciencias de la salud
  Medicina
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar