Data d'alta al repositori: 2024-01-27
Resum: Els infants amb trastorns severs del desenvolupament neuromotor presenten elevades prevalences de malnutrició i dificultats per l'alimentació, que provoquen comorbiditats i afecten la qualitat de vida dels nens i dels cuidadors. Habitualment aquests pacients no es deriven mai a seguiment nutricional o es deriven massa tard. En conseqüència, s'ha dissenyat un Projecte Aprenentatge Servei (APS) per tal que alumnes de grau i màster recolzin la nutrició dels infants amb trastorns del desenvolupament neuromotor als Centres d'Educació Especial (CEE), el projecte SPONTANI. S'ha realitzat un estudi de necessitats als professionals dels CEE i de l'atenció primària i especialitzada. Resultat de l'estudi s'han establert les activitats a realitzar pels alumnes: executar valoracions nutricionals, oferir formació a educadors i famílies i facilitar la comunicació entre CEE, centres sanitaris i famílies.
Matèria: Nutrició
Idioma: cat
Àrees temàtiques: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
Departament: Medicina i Cirurgia
Estudiant: Duran Vives, Irene
Curs acadèmic: 2022-2023
Títol en diferents idiomes: Design of a Service Learning Program for the support of child nutrition in children with neurodevelopmental disorders at Special Education Centers Diseño de un Programa Aprendizaje Servicio para el soporte de la nutrición infantil en niños con trastornos del desarrollo neurológico en los Centros de Educación Especial
Data de la defensa del treball: 2023-06-06
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Paraules clau: Aprenentatge Servei, trastorns del desenvolupament neurològic, nutrició pediàtrica Service Learning, neurodevelopmental disorders, pediatric nutrition Aprendizaje Servicio, trastornos del desarrollo neurológico, nutrición pediátrica
Confidencialitat: No
Crèdits del TFG: 9
Títol en la llengua original: Disseny d'un Programa Aprenentatge Servei per al suport de la nutrició infantil en nens amb trastorns del desenvolupament neurològic als Centres d'Educació Especial
Director del projecte: Luque Moreno, Verònica
Ensenyament(s): Nutrició Humana i Dietètica
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)