Treballs Fi de Grau> Bioquímica i Biotecnologia

Aplicación de andamios celulares en ingeniería tisular pulmonar.

 • Identification data

  Identifier: TFG:4426
 • Authors:

  Artuñedo Jiménez, Natalia
 • Others:

  Creation date in repository: 2022-02-07
  Abstract: L'enginyeria de teixits pulmonars és un camp ple de reptes. Hi ha múltiples elements que cal considerar i múltiples estratègies per al seu desenvolupament i aplicació. En aquest treball, es pretén aprofundir en el camp de les bastides cel·lulars, establint primer una base sobre la seva naturalesa i funció, per després examinar tres perspectives diferents per aplicar-les a l'enginyeria tissular pulmonar: la creació de dispositius d'assistència respiratòria, la formació d'òrgans complets funcionals i el disseny de bastides basades en hidrogels per a la seva injecció a zones específiques del pulmó. La ingeniería de tejidos pulmonar es un campo lleno de retos. Existen múltiples elementos que deben considerarse y múltiples estrategias para su desarrollo y aplicación. En el presente trabajo, se pretende profundizar en el campo de los andamios celulares, sentando primero una base sobre su naturaleza y función, para después examinar tres perspectivas diferentes para su aplicación en la ingeniería tisular pulmonar: la creación de dispositivos de asistencia respiratoria, la formación de órganos completos funcionales y el diseño de andamios basados en hidrogeles para su inyección en zonas específicas del pulmón.
  Subject: Bioquímica i biotecnologia
  Language: spa
  Subject areas: Bioquímica i biotecnologia Biochemistry and biotechnology Bioquímica y biotecnología
  Department: Bioquímica i Biotecnologia
  Student: Artuñedo Jiménez, Natalia
  Academic year: 2020-2021
  Title in different languages: Aplicació de bastides cel · lulars en enginyeria tissular pulmonar. Application of cellular scaffolds in lung tissue engineering. Aplicación de andamios celulares en ingeniería tisular pulmonar.
  Work's public defense date: 2021-09-16
  Access rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Keywords: Enginyeria tissular pulmonar, bastides cel · lulars Lung tissue engineering, cellular scaffolds Ingeniería tisular pulmonar, andamios celulares
  Confidenciality: No
  Title in original language: Aplicación de andamios celulares en ingeniería tisular pulmonar.
  Project director: Portillo Guisado, Maria del Carmen
  Education area(s): Biotecnologia
  Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Keywords:

  Bioquímica i biotecnologia
  Biochemistry and biotechnology
  Bioquímica y biotecnología
  Bioquímica i biotecnologia
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar