Treballs Fi de Grau> Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica

Anàlisi de textures com ajuda al diagnòstic neurooncológic en imatges de ressonància magnètica.

 • Identification data

  Identifier: TFG:4823
  Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG4823
 • Authors:

  Romera Jiménez, Marta
 • Others:

  Creation date in repository: 2022-07-08
  Abstract: A causa de la creixent preocupació del càncer és necessari el desenvolupament de sistemes d’ajuda al metge que permeten diagnosticar i seleccionar el tractament més apropiat. A priori, a partir de dades clíniques i la simple observació d’imatges mèdiques de ressonància magnètica (RM) no és possible conèixer en detall la tipologia i extensió dels tumors. Però s'ha intentat explotar aquesta informació mitjançant l'anàlisi de textures el qual proporciona una àmplia gamma de característiques que permeten quantificar l'heterogeneïtat distintiva de diferents teixits. L’objectiu d’aquest treball es basa en observar el gran potencial d'aquestes característiques que eviten emprar procediments invasius com la biòpsia, per tal de poder discernir entre tumors cerebrals primaris i metàstasis cerebrals en RM i diferenciar entre tumors amb necrosis o sense. L'estudi retrospectiu realitzat inclou 30 pacients, 13 amb metàstasis cerebral, 9 amb tumors cerebrals primaris necròtics i 8 sense necrosis. La metodologia seguida consta de la segmentació manual amb l’aplicació AW Server de General Electrics. El posterior ús de la toolbox de Radiomcs de Matlab per realitzar l'anàlisi de textures on s'ha extret 43 característiques de textures de la imatge per a 5 nivells de gris i per cadascuna de les seqüencies (T1, T2 i FLAIR). I finalment, la selecció i classificació de textures a través de l'obtenció de models basats en Machine Learning per tal d'obtenir resultats òptims.
  Subject: Enginyeria Biomèdica
  Language: cat
  Subject areas: Ingeniería Biomédica Biomedical Engineering Enginyeria Biomèdica
  Department: Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica
  Student: Romera Jiménez, Marta
  Academic year: 2020-2021
  Title in different languages: Análisis de texturas como ayuda al diagnóstico neurooncológic en imágenes de resonancia magnética Texture analysis as an aid to neurooncological diagnosis in magnetic resonance imaging Anàlisi de textures com ajuda al diagnòstic neurooncológic en imatges de ressonància magnètica.
  Work's public defense date: 2021-09-15
  Access rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Keywords: Análisis de texturas, tumor cerebral, imágenes de resonancia magnética Texture analysis, brain tumor, magnetic resonance imaging Anàlisi de texturas, tumor cerebral, imatges de ressonància magnètica
  Confidenciality: No
  Title in original language: Anàlisi de textures com ajuda al diagnòstic neurooncológic en imatges de ressonància magnètica.
  Project director: Ràfols Soler, Pere
  Education area(s): Enginyeria Biomèdica
  Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Keywords:

  Ingeniería Biomédica
  Biomedical Engineering
  Enginyeria Biomèdica
  Enginyeria Biomèdica
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar