Treballs Fi de Grau> Psicologia

El paper de l'acompanyament emocional en pacients hospitalitzats per fractura de maluc.

 • Identification data

  Identifier: TFG:5313
  Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG5313
 • Authors:

  Raquel de Febrer Espeso
 • Others:

  Creation date in repository: 2022-10-05
  Abstract: "La depressió és un important problema de salut pública entre els ancians. És l’alteració més freqüent de l’estat d’ànim en la persona d’edat avançada (Beyer, 2007). Es per aquest fet, que aquest estudi està centrat en la valoració i la influencia que pot tenir una intervenció d’acompanyament emocional de sis sessions durant quatre setmanes a pacients majors de 65 anys que han estat intervinguts per una fractura de maluc. La mostra ha estat de 12 pacients ingressats a la Unitat de Geriatria d’un hospital de la província de Tarragona. D’aquesta mostra 6 pacients han format part del grup d’intervenció als quals sí se’ls ha realitzat les 6 sessions d’acompanyament; i els altres 6 pacients han format part del grup control, als quals no se’ls ha realitzat l’acompanyament. La recollida de dades ha sigut mitjançant el test de Yesavage, fent una valoració “pre” i “post” del nivell de depressió dels pacients. S’ha utilitzat l’escala de valoració Pfeiffer, per a poder mesurar el deteriorament cognitiu del pacient. Per l’anàlisi qualitatiu s’ha creat una graella observacional per poder valorar les sessions realitzades. Els resultats, tot i la mostra limitada, han confirmat diferencies significatives entre el grup control i el grup experimental, corroborant la hipòtesi inicial de que l’acompanyament emocional actua de manera favorable en l’evolució positiva dels pacients. "
  Subject: Depressió psíquica
  Language: cat
  Subject areas: Psicología Psychology Psicologia
  Department: Psicologia
  Student: Raquel de Febrer Espeso
  Academic year: 2021-2022
  Title in different languages: El papel del acompañamiento emocional en pacientes hospitalizados por fractura de cadera. The role of emotional accompaniment in patients hospitalized for hip fracture. El paper de l'acompanyament emocional en pacients hospitalitzats per fractura de maluc.
  Work's public defense date: 2022-06-20
  Access rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Keywords: acompañamiento emocional, anciano, depresión, fractura de maluc emotional, ancian, depression, patients, hip fracture acompanyament emocional, fractura de maluc, depressió, ancià
  Confidenciality: No
  TFG credits: 6
  Title in original language: El paper de l'acompanyament emocional en pacients hospitalitzats per fractura de maluc.
  Project director: Domènech Auqué, Montserrat
  Education area(s): Psicologia
  Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Keywords:

  Psicología
  Psychology
  Psicologia
  Depressió psíquica
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar