Treballs Fi de Grau> Bioquímica i Biotecnologia

Cigarette smoking alters Adipose-derived Stem Cells in Crohn's Disease. Is nicotine the greatest method for quitting smoking?

 • Identification data

  Identifier: TFG:7374
 • Authors:

  Pérez Barrios, Carla
 • Others:

  Creation date in repository: 2024-07-10
  Abstract: La malaltia de Crohn (MC) és una malaltia crònica influenciada per diversos factors, inclòs el tabaquisme, que empitjora els símptomes i altera les propietats immunomoduladores de les cèl·lules mare derivades de l'adiposa (ASC). En conseqüència, deixar de fumar és una recomanació clínica utilitzant teràpies de substitució de la nicotina (NRT). Els ASC tenen un paper crucial en el manteniment de la integritat i la funció del teixit adipós i la seva desregulació podria contribuir als processos inflamatoris de la MC. Així, pretenem estudiar com els diferents nivells de consum de cigarrets impacten en el fenotip inflamatori dels ASC i si la nicotina podria induir alteracions en les ASC de pacients amb CD no fumadors, avaluant la seguretat de la TRN en pacients amb CD.
  Subject: Crohn, Malaltia de
  Language: en
  Subject areas: Bioquímica y biotecnología Biochemistry and biotechnology Bioquímica i biotecnologia
  Department: Bioquímica i Biotecnologia
  Student: Pérez Barrios, Carla
  Academic year: 2022-2023
  Title in different languages: El tabaquismo altera la células madre derivadas del tejido adiposo en pacientes con enfermedad de Crohn. ¿Es la nicotina el mejor método para dejar de fumar? El tabaquisme altera les cél·lules mare derivades del teixit adipós en pacients amb enfermetat de Crohn. És la nicotina el millor mètode per a deixar de fumar?
  Work's public defense date: 2023-06-22
  Access rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Keywords: Enfermedad de Crohn, Células madre derivadas del tejido adiposo, Nicotina. Crohn’s Disease, Adipose tissue- derived stem cells, Nicotine. Malaltia de Crohn, Cél·lulas mare derivades del teixit adipós, Nicotina.
  Confidenciality: Si
  Title in original language: Cigarette smoking alters Adipose-derived Stem Cells in Crohn's Disease. Is nicotine the greatest method for quitting smoking?
  Project director: Serena Perelló, Carolina
  Education area(s): Bioquímica i Biologia Molecular
  Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Keywords:

  Bioquímica y biotecnología
  Biochemistry and biotechnology
  Bioquímica i biotecnologia
  Crohn, Malaltia de
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar