Fecha de alta en el repositorio: 2021-09-09
Resumen: La Síndrome d’Ovari Poliquístic és la malaltia endocrina més comuna en dones en edat fèrtil. Les dones que pateixen la SOP tenen especial risc de patir malalties com l’obesitat, les malalties cardiovasculars i el càncer. En aquest estudi es mencionen els mecanismes pels quals es desenvolupen les complicacions en la SOP i els aspectes a tenir en compte per la seva prevenció mitjançant una revisió bibliogràfica. Les pautes s’han realitzat segons les complicacions metabòliques de les pacients, seguint dos tipus de dietes diferents. I per finalitzar s’ha fet un recull de recomanacions globals pel maneig de la malaltia.
Materia: Nutrició
Idioma: Català
Áreas temáticas: Ciencias de la salud Health sciences Ciències de la salut
Departamento: Bioquímica i Biotecnologia
Estudiante: van Ginkel González, Aïda
Curso académico: 2020-2021
Título en diferentes idiomas: Guía nutricional para el síndrome de ovario poliquístico con evidencias sobre las enfermedades con más riesgo: Una revisión narrativa Nutritional Guide to Polycystic Ovary Syndrome with Evidence for Higher-Risk Diseases: A narrative review Guia nutricional per a la síndrome d'ovari poliquístic amb evidències sobre les malalties amb més risc: Una Revisió Narrativa.
Fecha de la defensa del treball: 2021-06-07
Derechos de acceso: info:eu-repo/semantics/openAccess
Palabras clave: síndrome de ovario poliquístico, guía nutricional, revisión polycystic ovary syndrome, nutritional guidelines, review síndrome d’ovari poliquístic, guia nutricional, revisió
Confidencialidad: No
Créditos del TFG: 9
Título en la lengua original: Guia nutricional per a la síndrome d'ovari poliquístic amb evidències sobre les malalties amb més risc: Una Revisió Narrativa.
Director del proyecto: Bulló Bonet, Mònica
Enseñanza(s): Nutrició Humana i Dietètica
Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)