Keywords: gastrosquisi, malaltia de Crohn, alimentació complementària, tolerància oral, síndrome d'enterocolitis induïda per proteïnes d'aliments gastroschisis, crohn's disease, complementary feeding, oral tolerance, food protein induced enterocolitis syndrome gastrosquisis, enfermedad de Crohn, alimentación complementaria, tolerancia oral, síndrome de enterocolitis inducida por proteínas de alimentos
Title in different languages: Cas clínic: Gastrosquisi complexa amb atrèsia intestinal intervingut amb resecció i possible malaltia de Crohn de novo i introducció d'alimentació complementària Clinical case: Complex gastroschisis with intestinal atresia intervened with resection and possible de novo Crohn's disease and introduction of complementary feeding Caso clínico: Gastrosquisis compleja con atresia intestinal intervenido con resección y posible enfermedad de Crohn de novo e introducción de alimentación complementaria
Subject areas: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
Confidenciality: No
Academic year: 2021-2022
Student: Rodríguez Gómez, Lucía Belén Guadalupe
APS: NO
Department: Bioquímica i Biotecnologia
Access Rights: info:eu-repo/semantics/openAccess
Work's public defense date: 2022-09-15
Project director: Fernández López, José Antonio
Abstract: La gastrosquisis és un defecte de naixement en la paret abdominal on els intestins es troben fora del cos a través d'un orifici. La malaltia de Crohn es reflecteix quan hi ha ferides al llarg del tracte digestiu, on es perd la capacitat d'absorbir quantitats suficients d'aigua, vitamines i uns altres nutrients presents en els aliments. Dins de la tolerància alimentària s'observa que en incloure una major diversitat d'aliments durant el primer any de vida existeix un risc menor de patir asma, al·lèrgia alimentària o sensibilització a aliments. La gastrosquisis es un defecto de nacimiento en la pared abdominal donde los intestinos se encuentran fuera del cuerpo a través de un orificio. La enfermedad de Crohn se refleja cuando hay heridas a lo largo del tracto digestivo, donde se pierde la capacidad de absorber cantidades suficientes de agua, vitaminas y otros nutrientes presentes en los alimentos. Dentro de la tolerancia alimentaria se observa que al incluir una mayor diversidad de alimentos durante el primer año de vida existe un riesgo menor de padecer asma, alergia alimentaria o sensibilización a alimentos.
Subject: Crohn, malaltia
Entity: Universitat Rovira i Virgili (URV)
Language: spa
Education area(s): Nutrició i Metabolisme
Title in original language: Caso clínico: Gastrosquisis compleja con atresia intestinal intervenido con resección y posible enfermedad de Crohn de novo e introducción de alimentación complementaria
Creation date in repository: 2022-11-17