Treballs Fi de Màster> Bioquímica i Biotecnologia

Estudi genètic i espectroscòpic de la conservació d’ADNa de restes dentals humanes de la Cova dels Xaragalls (Vimbodí i Poblet, Tarragona)

 • Datos identificativos

  Identificador: TFM:1222
  Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFM1222
 • Autores:

  Puig Riera, Núria
 • Otros:

  Palabras clave: ADN antic, ATR-FTIR, diagènesi òssia ancient DNA, ATR-FTIR, bone diagenesis ADN antiguo, ATR-FTIR, diagénesis ósea
  Título en diferentes idiomas: Estudi genètic i espectroscòpic de la conservació d’ADNa de restes dentals humanes de la Cova dels Xaragalls (Vimbodí i Poblet, Tarragona) Genetic and spectroscopic study of aDNA conservation in human dental remains from Cova dels Xaragalls (Vimbodí i Poblet, Tarragona) Estudio genético y espectroscópico de la conservación de ADNa de restos dentales humanos de la Cova dels Xaragalls (Vimbodí i Poblet, Tarragona)
  Áreas temàticas: Antropologia Anthropology Antropología
  Confidencialidad: No
  Curso académico: 2021-2022
  Estudiante: Puig Riera, Núria
  APS: NO
  Departamento: Bioquímica i Biotecnologia
  Derechos de Accesso: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Fecha de la defensa del trabajo: 2022-09-14
  Director del proyecto: García Vallveé, Santiago; Rodríguez Hidalgo, Antonio José; Saladié Ballesté, Palmira
  Resumen: En aquest treball s’ha estudiat la preservació orgànica i inorgànica de 6 dents humanes antigues mitjançant ATR-FTIR i s’ha relacionat amb la conservació d’ADNa. No s’ha pogut recuperar material genètic pur, perquè no s’ha conservat o perquè no s’ha pogut amplificar mitjançant la PCR. Les restes presenten una bona preservació dels cristalls i del col·lagen que no es relaciona positivament amb la conservació d’ADNa. Es suggereix prestar especial atenció a la carbonatació de les mostres perquè es relaciona amb la degradació d’ADN i, potser, a Xaragalls, fa que l’IRSF no sigui un bon predictor de la preservació orgànica de les mostres.
  Materia: ADN
  Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  Idioma: cat
  Enseñanza(s): Genètica, Física i Química Forense
  Título en la lengua original: Estudi genètic i espectroscòpic de la conservació d’ADNa de restes dentals humanes de la Cova dels Xaragalls (Vimbodí i Poblet, Tarragona)
  Fecha de alta en el repositorio: 2022-11-25
 • Palabras clave:

  Antropologia
  Anthropology
  Antropología
  ADN
 • Documentos:

 • Cerca a google

  Search to google scholar