Treballs Fi de Màster> Bioquímica i Biotecnologia

Efecto de los edulcorantes no nutritivos en la glucemia y metabolismo de personas con diabetes mellitus de tipo 2: revisión sistemática y metaanálisis

  • Datos identificativos

    Identificador: TFM:1284
    Autores:
    García Aranda. Alba
  • Otros:

    Palabras clave: diabetes, edulcorantes, metabolismo diabetes, sweeteners, metabolism diabetis, edulcorants, metabolisme
    Título en diferentes idiomas: Efecto de los edulcorantes no nutritivos en la glucemia y metabolismo de personas con diabetes mellitus de tipo 2: revisión sistemática y metaanálisis Effect of non-nutritive sweeteners on blood glucose and metabolism in people with type 2 diabetes mellitus: a systematic review and meta-analysis Efecte dels edulcorants no nutritius en la glucemia i metabolisme de persones amb diabetis mellitus de tipus 2: revisió sistemàtica i metaanàlisis
    Áreas temàticas: Bioquímica y biotecnología Biochemistry and biotechnology Bioquímica i biotecnologia
    Confidencialidad: No
    Curso académico: 2022-2023
    Estudiante: García Aranda. Alba
    APS: NO
    Departamento: Bioquímica i Biotecnologia
    Derechos de Accesso: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Fecha de la defensa del trabajo: 2022-09-15
    Director del proyecto: Fernández López; José Antonio
    Resumen: Antecedents: l'ús d'edulcorants no nutritius (NNS), quan s'utilitzen com a substituts dels sucres, s'ha proposat com a eina potencial en la gestió de diabetis mellitus tipus 2 (DM2). No obstant això, n'hi ha de científics limitats i insuficients evidència del seu impacte en la glucèmia i el metabolisme global de la diabetis. Objectius: L'objectiu d'aquesta revisió sistemàtica és analitzar la literatura científica pel que fa a l'efecte (beneficiós o nociu) dels NNS en pacients amb DM2. Mètodes: per dur a terme aquesta revisió sistemàtica i cerques de metaanàlisi es van dur a terme a PubMed, Cochrane Central, Scopus i Google Scholar. Assajos aleatoris que estudien l'efecte del NNS sobre el metabolisme a la DM2 població es va seleccionar. En total, es van avaluar quatre NNS diferents: sucralosa, aspartam, sacarina i glucòsids d'esteviol o stevia; i també quatre paràmetres: glucosa en sang, insulina sèrica, hemoglobina glicosilada i triglicèrids plasmàtics. El risc de biaix es va avaluar mitjançant la prova d'Egger i el diagrama d'embut i la metaanàlisi es va realitzar amb la versió 2.3.15.0 de Jamovi. Resultats: van ser sis assaigs controlats aleatoris amb un total de 355 participants inclòs. No hi ha efectes significatius del NNS sobre la glucosa en sang, la insulina o els triglicèrids es va trobar, però es va observar un benefici significatiu per a l'hemoglobina glicosilada. Conclusions: Malgrat l'ús generalitzat de NNS, especialment en diabètics població, hi ha molt poca investigació clínica rellevant. Per tant, més estudis són necessaris per aclarir el paper de NNS en DM2.
    Materia: Diabetis
    Entidad: Universitat Rovira i Virgili (URV)
    Idioma: spa
    Enseñanza(s): Nutrició i Metabolisme
    Título en la lengua original: Efecto de los edulcorantes no nutritivos en la glucemia y metabolismo de personas con diabetes mellitus de tipo 2: revisión sistemática y metaanálisis
    Fecha de alta en el repositorio: 2023-02-20
  • Palabras clave:

    Bioquímica y biotecnología
    Biochemistry and biotechnology
    Bioquímica i biotecnologia
    Diabetis
  • Documentos:

  • Cerca a google

    Search to google scholar