Articles producció científica> Bioquímica i Biotecnologia

Formación en Nutrición: de la universidad a la especialidad

  • Dades identificatives

    Identificador: PC:1732
    Autors:
    J. SalasA. García de LorenzoJ. A. Rodríguez MontesJ. M. CulebrasJ. ÁlvarezF. BotellaD. CardonaA. De CosP. García PerisA. GilA. MartiC. Pérez-PortabellaM. PlanasS. Ruiz-SantanaG. Russolillo
    Resum:
    The 7th Abbott-SENPE Forum is structured facing the new regulations of the European Space of High Education regarding the studies on Nutrition in the different degrees (Medicine, Pharmacology, Nutrition, Nursing) and post-doctoral education. A multi-professional and multidisciplinary discussion on the current situation of university education on nutrition, and its capabilities and limitations, is carried out. The value of the role of continuous medical education, the inhouse training programme, masters, and of scientific societies is also assessed. It is concluded that there is a need to urge academic authorities, the National Commission of Medical Specialties, the persons in charge of continuous medical education, and scientific societies of the importance of the studies relating to nutrition, feeding, and dietetics at both pre-graduate and post-graduate educational levels, and to implement and develop these studies in their areas of influence
  • Altres:

    Autor segons l'article: J. Salas; A. García de Lorenzo; J. A. Rodríguez Montes; J. M. Culebras; J. Álvarez; F. Botella; D. Cardona; A. De Cos; P. García Peris; A. Gil; A. Marti; C. Pérez-Portabella; M. Planas; S. Ruiz-Santana; G. Russolillo
    Departament: Bioquímica i Biotecnologia
    Autor/s de la URV: SALAS SALVADÓ, JORGE; A. García de Lorenzo; J. A. Rodríguez Montes; J. M. Culebras; J. Álvarez; F. Botella; D. Cardona; A. De Cos; P. García Peris; A. Gil; A. Marti; C. Pérez-Portabella; M. Planas; S. Ruiz-Santana; G. Russolillo
    Paraules clau: Post-graduate Nutrition Education Postgrado nutrición Formación
    Resum: The 7th Abbott-SENPE Forum is structured facing the new regulations of the European Space of High Education regarding the studies on Nutrition in the different degrees (Medicine, Pharmacology, Nutrition, Nursing) and post-doctoral education. A multi-professional and multidisciplinary discussion on the current situation of university education on nutrition, and its capabilities and limitations, is carried out. The value of the role of continuous medical education, the inhouse training programme, masters, and of scientific societies is also assessed. It is concluded that there is a need to urge academic authorities, the National Commission of Medical Specialties, the persons in charge of continuous medical education, and scientific societies of the importance of the studies relating to nutrition, feeding, and dietetics at both pre-graduate and post-graduate educational levels, and to implement and develop these studies in their areas of influence De cara a las nuevas normas del Espacio Europeo de Educación Superior en su relación con los estudios de nutrición tanto en los diferentes grados (medicina, farmacia, nutrición, enfermería) como en el postgrado, se estructura el VIIº FORO Abbott-SENPE. Se efectúa una reflexión multiprofesional y multidisciplinar sobre la actual situación de la formación universitaria en nutrición, sus posibilidades y límites. También se valora el papel de la formación continuada, del sistema de residencia, de los másteres y de las sociedades científicas. Se concluye en instar a las autoridades académicas, a la Comisión Nacional de Especialidades, a los responsables de formación continuada y a las sociedades científicas a reflexionar sobre la importancia de los estudios relacionados con la nutrición, alimentación y dietética tanto en el pregrado como en el postgrado y a implementarlos y desarrollarlos en sus áreas de influencia.
    Grup de recerca: Alimentació, Nutrició, Creixement i Salut Mental
    Àrees temàtiques: Biochemistry and technology Bioquímica y tecnología Bioquímica i biotecnologia
    Accès a la llicència d'ús: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/
    ISSN: 0212-1611
    Identificador de l'autor: N/D; N/D; N/D; N/D; N/D; N/D; N/D; N/D; N/D; N/D; N/D; N/D; N/D; N/D; N/D
    Data d'alta del registre: 2016-06-13
    Pàgina final: 542
    Volum de revista: 25
    Versió de l'article dipositat: info:eu-repo/semantics/publishedVersion
    URL Document de llicència: https://repositori.urv.cat/ca/proteccio-de-dades/
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili
    Any de publicació de la revista: 2010
    Pàgina inicial: 540
    Tipus de publicació: Article Artículo Article
  • Paraules clau:

    Nutrició -- Ensenyament universitari
    Post-graduate
    Nutrition
    Education
    Postgrado
    nutrición
    Formación
    Biochemistry and technology
    Bioquímica y tecnología
    Bioquímica i biotecnologia
    0212-1611
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar