Author, as appears in the article.: Natàlia Lozano Monterrubio, Mònica Lores Garcia
Department: Bioquímica i Biotecnologia
URV's Author/s: Lores Urquizu, Mònica / Lozano Monterrubio, Natalia
Keywords: Social media Seguretat alimentària Comunicació de risc
Abstract: L"interès per la comunicació de riscos alimentaris ha augmentat notablement en els últims trenta anys. El motiu principal ha estat la necessitat de gestionar les diferents alarmes i crisis alimentàries que han succeït des del cas de les vaques boges a la meitat dels anys noranta. Tot i que les institucions han comprovat que la comunicació de risc és vital per a la gestió d"aquestes situacions, és molt difícil posar-la en pràctica de forma efectiva a causa dels múltiples factors que la componen. A més, des de fa uns anys, s"ha sumat la irrupció dels mitjans de comunicació social (social media) i els webs 2.0. Aquests nous canals tenen una sèrie d"implicacions que fan repensar les lògiques comunicatives de les institucions.
Thematic Areas: Información y documentación Comunicación Comunicació i informació Ciencias sociales
licence for use: https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es/
Author's mail: monica.lores@urv.cat monica.lores@urv.cat natalia.lozano@urv.cat
Author identifier: 0000-0001-9848-0257
Record's date: 2024-11-23
Papper version: info:eu-repo/semantics/publishedVersion
Licence document URL: https://repositori.urv.cat/ca/proteccio-de-dades/
Papper original source: Periodística. (14): 59-72
APA: Natàlia Lozano Monterrubio, Mònica Lores Garcia (2012). La Gestió comunicativa de la seguretat alimentària a la Unió Europea: l\'ús institucional dels mitjans de comunicació social. Periodística, (14), 59-72. DOI: 10.2436/20.3008.02.25
Entity: Universitat Rovira i Virgili
Journal publication year: 2012
Publication Type: Journal Publications