Treballs Fi de Grau> Bioquímica i Biotecnologia

Estudi qualitatiu i quantitatiu de la fracció lipídica de microalgues

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:1210
    Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG1210
  • Autors:

    Rodríguez Magriñà, Sònia
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2017-06-05
    Resum: Para satisfacer el creciente interés de la utilización de biomasa de microalgas en la producción de productos nutracéuticos y farmacéuticos necesitamos métodos analíticos adecuados y una base de datos completa para caracterizar los componentes lipídicos. El objetivo de este proyecto fue identificar y cuantificar los diferentes ácidos grasos en microalgas de interés para la empresa a través de cromatografía de gases y desarrollar un método de extracción en fase sólida (SPE) para fraccionar los lípidos en diferentes familias lipídicas (neutros, libres y polares). La identificación y cuantificación de los ácidos grasos en cada tipo de microalga por GC-FID y GC-MS tuvo éxito y la cantidad de ácidos grasos totales metil ésteres (FAME) de cada una de las muestras se pudieron calcular. Los lípidos de las microalgas se fraccionaron en lípidos neutros (NL), ácidos grasos libres (FFA) y lípidos polares (PL) mediante extracción en fase sólida (SPE) con cartuchos cubiertos de sílice modificada con grupos aminopropil. El método fue desarrollado con mezclas de lípidos estándar y se aplicó a muestras reales. Cada fracción de la SPE se analizó mediante GC-FID. Se observaron diferencias significativas en la composición de ácidos grasos entre las microalgas estudiadas. La información sobre la composición es valiosa para la selección de cepas, el fraccionamiento de la biomasa y la utilización de éstas. To meet the growing interest of using microalgae biomass in the production of nutraceutical and pharmaceutical products, we need suitable analytical methods and a comprehensive data base to characterize lipid components. The aim of this project was to identify and quantify the different fatty acids in microalgae of interest to the company through gas chromatography and develop a method of solid phase extraction (SPE) to split fat in different families lipids (neutral, free and polar). The identification and quantification of fatty acids in each type of microalgae by GC-FID and GC-MS was successful and the amount of fatty acids methyl esters (FAME) total of each of the samples could be calculated. Microalgae lipids were fractionated into neutral lipids (NL), free fatty acids (FFA) and polar lipids (PL) using solid phase extraction (SPE) with aminopropyl bonded phase columns. The method was developed with standard lipid mixtures and applied to real samples. Each fraction of SPE was analyzed using GC-FID. Significant differences and complexities of fatty acid composition among the microalgae tested were observed. The compositional information is valuable for strain selection, biomass fractionation and utilization. Per satisfer el creixent interès de la utilització de biomassa de microalgues en la producció de productes nutracèutics i farmacèutics necessitem mètodes analítics adequats i una base de dades completa per caracteritzar els components lipídics. L'objectiu d'aquest projecte va ser identificar i quantificar els diferents àcids grassos en microalgues d'interès per a l'empresa a través de cromatografia de gasos i desenvolupar un mètode d'extracció en fase sòlida (SPE) per dividir el greix en diferents famílies de lípids (neutres, lliures i polars). La identificació i quantificació dels àcids grassos en cada tipus de microalga per GC-FID i GC-MS va tenir èxit i la quantitat d'àcids grassos totals metil èsters (FAME) de cadascuna de les mostres es van poder calcular. Els lípids de les microalgues van ser fraccionats en lípids neutres (NL), àcids grassos lliures (FFA) i lípids polars (PL) mitjançant extracció en fase sòlida (SPE) amb cartutxos reblerts de sílice modificada amb grups aminopropil. El mètode va ser desenvolupat amb mescles de lípids estàndard i es va aplicar a mostres reals. Cada fracció de la SPE es va analitzar mitjançant GC-FID. Es van observar diferències significatives en la composició d'àcids grassos entre les microalgues estudiades. La informació sobre la composició és valuosa per a la selecció de soques, el fraccionament de la biomassa i la seva utilització posterior.
    Matèria: Bioquímica
    Idioma: cat
    Codirector del treball: Puig, Patricia
    Àrees temàtiques: Bioquímica y biotecnología Biochemistry and biotechnology Bioquímica i biotecnologia
    Departament: Bioquímica i Biotecnologia
    Estudiant: Rodríguez Magriñà, Sònia
    Curs acadèmic: 2015-2016
    Títol en diferents idiomes: Estudio cualitativo y cuantitativo de la fracción lipídica de microalgas Qualitative and quantitative study of the lipid fraction of microalgae Estudi qualitatiu i quantitatiu de la fracció lipídica de microalgues
    Data de la defensa del treball: 2016-06-21
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Paraules clau: microalgas, extracción en fase sólida, ácidos grasos microalgae, solid phase extraction, fatty acids micoalgues, extracció en fase sòlida, àcids grassos
    Confidencialitat: No
    Crèdits del TFG: 12
    Títol en la llengua original: Estudi qualitatiu i quantitatiu de la fracció lipídica de microalgues
    Director del projecte: Díaz Giménez, María Yolanda
    Ensenyament(s): Bioquímica i Biologia Molecular
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Bioquímica y biotecnología
    Biochemistry and biotechnology
    Bioquímica i biotecnologia
    Bioquímica
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar