Treballs Fi de Grau> Estudis de Comunicació

Catalunyamm

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:1317
    Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG1317
  • Autors:

    Ballesteros García, Ana
    Cancela López, Francisco
    Claver Díaz, Maria
    Fernández Martínez, Ivan.
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2017-11-27
    Resum: No consta Catalunyamm is an online medium focused in Catalan gastronomy which offers a content from the journalistic discipline. In the web domain www.catalunyamm.com, created for this project, there is a web page for all people interested in the popular gastronomy and in the gastronomic and autochthonous tourism. Our first objective is to arrive to people who has an interest in the Catalan gastronomy. To exemplify what we want to show through our web page, we present three typically Catalan plates: xató, calçot and artichoke. For each one we elaborated journalistic content as news, reports and video reportages. The web page www.catalunyamm.com has six parts o pages clearly differentiated: (1) Menu (or home). In this section we included all windows that are available through the navigation menu. (2) Our kitchen. It is the page where our project is explained. It includes a presentation video and information about the members of the project team; (3) Plates. There are three video reportages on the selected plates; (4) Recipes. There are three written recipes and its corresponding videos; (5) Mouth taste. It informs about the events we visited as a report. (6) Pantry. Agenda and animated infographics. Our project wants to be a different product, original and transversal. Despite the gastronomy world is living a boom, the Catalan cuisine is forgotten. There are few pages devoted to he Catalan culinary specialities, and they only offers superficial information and recipes and with a very unattractive design. With the idea of the change, Catalunyamm is born to give value at Catalan gastronomy from journalism discipline with an attractive and fun webpage yet rigorous. Catalunyamm és un mitjà de comunicació online enfocat en la gastronomia catalana que ofereix un contingut des de la vessant periodística. Dins del domini www.catalunyamm.com, creat per aquest projecte, es troba una pàgina web adreçada a totes aquelles persones interessades en la gastronomia popular catalana i en el turisme gastronòmic i autòcton. El nostre primer objectiu és arribar a totes aquestes persones que tinguin interès en el sector gastronòmic català. Per exemplificar allò que volem transmetre a través de la nostra pàgina web, treballem tres plats típicament catalans: el xató, el calçot i la carxofa. Per a cada un d’aquests hem elaborat contingut periodístic tal com notícies, cròniques i vídeoreportatges. El lloc web www.catalunyamm.com consta de sis parts o pàgines clarament diferenciades: (1) Menú (o pàgina principal). En aquesta secció hem inclòs totes les finestres a les quals podem accedir gràcies al nostre encapçalament; (2) La nostra cuina. És l’espai on conèixer el nostre projecte, en què consisteix. Inclou un vídeo de presentació i informació dels integrants del projecte; (3) Plats. Hi ha publicats tres vídeoreportatges i tres notícies; (4) Receptes. Hi ha les tres receptes escrites i els seus vídeos; (5) Gust de boca. S’informa sobre els esdeveniments visitats en clau de tres cròniques. (6) Rebost. Agenda i infografia animada. El nostre projecte es vol caracteritzar per ser una producció diferent, original i transversal. Malgrat el món de la gastronomia es troba en auge, la cuina catalana ha caigut en l’oblit. Són molt poques les pàgines web que giren al voltant d’aquest àmbit i, si ho fan, només ofereixen informacions i receptes molt superficials i amb un disseny web poc atractiu. Amb la idea de canvi, Catalunyamm neix per donar valor a la gastronomia catalana des del periodisme amb una pàgina web atractiva i divertida però rigorosa.
    Matèria: Gastronomia-Catalunya
    Idioma: Català
    Àrees temàtiques: Ciències de la informació i la comunicació Ciencias de la información y comunicación Information and communication sciences Ciències de la informació i la comunicació
    Departament: Estudis de Comunicació
    Estudiant: Ballesteros García, Ana; Cancela López, Francisco; Claver Díaz, Maria; Fernández Martínez, Ivan.
    Curs acadèmic: 2016-2017
    Títol en diferents idiomes: Catalunyamm Catalunyamm Catalunyamm Catalunyamm
    Data de la defensa del treball: 2017-06-22
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Paraules clau: gastronomía, web, periodismo online gastronomy, web, online journalism gastronomia, web, periodisme online
    Confidencialitat: No
    Títol en la llengua original: Catalunyamm
    Director del projecte: Moragas Fernández, Carlota Maria.
    Ensenyament(s): Periodisme
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Ciències de la informació i la comunicació
    Ciencias de la información y comunicación
    Information and communication sciences
    Ciències de la informació i la comunicació
    Gastronomia-Catalunya
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar