Treballs Fi de Grau> Infermeria

Estudi comparatiu dels hàbits de vida saludables en la població d’estudiants del Grau d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili entre els anys 2017-2018

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:1685
  • Autors:

    Holgado Moya, Iván
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2018-11-14
    Resum: Objetivos: Identificar los hábitos y estilos de vida que llevan a cabo los estudiantes de Enfermeria de la Universidad Rovira i Virgili, así como también las posibles modificaciones de estos a lo largo de su vida universitaria. Investigar si existe relación entre los posibles cambios y los conocimientos adquiridos en el transcurso de la carrera. Material i método: Se realiza un estudio cuantitativo transversal de tipo descriptivo, utilizando encuestas cerradas para la recaptación de los datos. Resultados: En el estudio comparativo entre los alumnos de primer curso de Enfermeria y los de cuarto, se observa un incremento del 24% en referencia al consumo habitual de pescado. También se observa una disminución de un 23% en el consumo moderado/alto de alcohol. El porcentaje de fumadores/as muestra una ligera disminución del 5%. Conclusiones: Los hábitos saludables en la población de estudiantes de Enfermeria experimentan una mejora significativa en referencia a los aspectos que implican principalmente a la alimentación, a medida que avanzan en su carrera, hecho que se encuentra íntimamente ligado a la adquisición de nuevos conocimientos. Sin embargo, siguen habiendo aspectos en los estilos de vida que son muy dificiles de modificar, como es la falta de practica deportiva y el consumo de sustancias tóxicas. Con estos hallazgos podemos concluir que es necesario plantear un abordaje mucho mas efectivo en lo que se refiere a concienciar sobre esta problemática. Objectives: Identify the habits and lifestyles carried out by students of Nursing at the Rovira i Virgili University, as well as possible modifications of these throughout his university life. Investigate if there is a relationship between possible changes and the knowledge acquired during the course of the career. Material and method: A descriptive cross-sectional quantitative study was carried out, using closed surveys for the re-collection of the data. Results: In the comparative study between the first-year nursing students and the fourthyear students, an increase of 24% was observed in reference to the habitual consumption of fish. There is also a 23% decrease in moderate / high alcohol consumption. The percentage of smokers shows a slight decrease of 5%. Conclusions: Healthy habits in the population of Nursing students experience a significant improvement in reference to the aspects that involve mainly food, as they progress in their careers, a fact that is closely linked to the acquisition of new knowledge. However, there are still aspects in lifestyles that are very difficult to modify, such as the lack of sports and the consumption of toxic substances. With these findings we can conclude that it is necessary to propose a much more effective approach in terms of raising awareness about this problem. Objectius: Identificar els hàbits i estils de vida que duen a terme els estudiants d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili, així com les possibles modificacions en questes al llarg de la seva vida universitària. Investigar si existeix relació entre els possibles canvis i els coneixements adquirits al llarg de la carrera. Material i mètode: Es realitza un estudi quantitatiu transversal de tipus descriptiu, utilitzant enquestes tancades per recaptar les dades. Resultats: En l’estudi comparatiu entre els alumnes de primer d’Infermeria i quart es va observar un augment d’un 24% en referència al consum habitual de peix. També s’observa una disminució d’un 23% en el consum moderat/alt d’alcohol. El percentatge de fumador/es mostra una lleugera dismunució d’un 5%. Conclusions: Els hàbits saludables en la població d’estudiants d’infermeria sofreixen una significativa millora en referència als aspectes que impliquen principalment l’alimentació, a mesura que avancen en les seva carrera , fet que es troba íntimament relacionat amb l’adquisició de nous coneixements. Tot i això, segueixen existint aspectes en els estils de vida que son molt difícils d’erradicar com son la manca de pràctica esportiva i els hàbits de consum de sustàncies tóxiques. Amb aquestes troballes podem concloure que es necessàri plantejar un abordament molt més efectiu en el que respecta a la conscientització de aquesta problemàtica.
    Matèria: Infermeria
    Idioma: Català
    Àrees temàtiques: Infermeria
    Departament: Infermeria
    Estudiant: Holgado Moya, Iván
    Curs acadèmic: 2017-2018
    Títol en diferents idiomes: Estudio comparativo de los hábitos de vida saludables en la población de estudiantes del Grado de Enfermería de la Universidad Rovira i Virgili entre los años 2017-2018 Comparative study of healthy life habits in the population of students of the Degree of Nursing of the Rovira i Virgili University between the years 2017-2018 Estudi comparatiu dels hàbits de vida saludables en la població d’estudiants del Grau d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili entre els anys 2017-2018
    Data de la defensa del treball: 2018-05-06
    Paraules clau: Hábitos saludables, Estudiantes universitarios, Salud Healthy habits, University students, Health Hàbits saludables, estudiants universitaris, Salut
    Confidencialitat: No
    Crèdits del TFG: 12
    Títol en la llengua original: Estudi comparatiu dels hàbits de vida saludables en la població d’estudiants del Grau d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili entre els anys 2017-2018
    Director del projecte: Aguarón, Maria Jesús
    Ensenyament(s): Infermeria
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Infermeria
    Infermeria
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar