Treballs Fi de Grau> Química Analítica i Química Orgànica

Estudio mediante espectroscopia molecular UV-Vis-NIR de la degradación enzimática de gomas vegetales

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:1753
    Autors:
    Vives Pérez, Alicia
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2018-12-14
    Resum: Las gomas vegetales son productos obtenidos a partir de fuentes naturales. Son ricas en β-galactomananos, polisacáridos, que la reacción con una enzima llamada β-mananasa se convierte en una nueva alternativa a los antibióticos para prevenir la salmonelosis en los animales. En este trabajo se ha estudiado la hidrólisis enzimática de tres gomas vegetales ricas en β-galactomananos por espectroscopia ultravioleta-visible-infrarrojo cercano (UV-Vis- NIR) y análisis quimiométrico de los espectros registrados entre 400nm y 1100nm durante 180m. El estudio se realizó con 3 gomas vegetales (garrofín, AZO-galactomananos y guar) con diferente contenido de monosacáridos en su estructura. La reacción se estudió con diferentes condiciones de acidez (pH 3 y pH 5,5) y diferentes temperaturas (30°C, 40°C y 50°C) para simular las condiciones del sistema digestivo de los pollos hasta el intestino. En la región entre 920nm y 990nm se observaron cambios de -OH y en la región entre 490nm y 685nm, por la presencia del colorante de una de las gomas estudiadas, se observaron cambios. Muestra la aparición de nuevos oligosacáridos. Se pudo confirmar mediante el análisis de los componentes principales y el análisis evolutivo del factor, que la reacción se produce en un promedio de 7 situaciones de química diferentes; que varían en el tiempo según la temperatura y el pH del medio. Vegetal gums are products obtained from natural sources. They are rich in β-galactomannans, polysaccharides which reaction with an enzyme named β-mananasa become a new alternative to antibiotics to prevent Salmonellosis in animals. In this work, the enzymatic hydrolysis of three vegetable gums rich in β-galactomannans has been studied by spectroscopy ultraviolet-visible-near infrared (UV-Vis-NIR) and chemometric analysis of the spectra recorded between 400nm and 1100nm for 180min. The study was carried out using 3 vegetable gums (locus bean, AZO-galactomannan and guar) with different monosaccharide content of their structure. The reaction was studied under different acidity conditions (pH 3 and pH 5.5) and different temperatures (30oC, 40oC and 50oC) in the order to simulate the conditions of the digestive system of the chickens up to the intestine. In the region between 920nm and 990nm changes of the -OH was observed and in the region between 490nm and 685nm, for the presence of the dye of one of the study gums, changes were observed. It shows the appearance of new oligosaccharides. It was possible to confirm by analyzing the main components and by analyzing the factor, that the reaction takes place in an average of 7 different chemistry situations; which vary in time depending on the temperature and pH of the medium. Les gomes vegetals són productes obtinguts a partir de fonts naturals. Són riques en β−galactomanans, polisacàrids, que la reacció amb un enzim anomenat β−mananassa es converteix en una nova alternativa als antibiòtics per prevenir la salmonelosis en els animals. En aquest treball s’ha estudiat la hidròlisi enzimàtica de tres gomes vegetals riques en β−galactomanans per espectroscòpia ultraviolada-visible-infraroig proper (UV-Vis-NIR) i anàlisi quimiomètric dels espectres registrats entre 400nm i 1100nm durant 180min. L'estudi es va realitzar amb 3 gomes vegetals (garrofí, AZO-galactomanan i guar) amb diferent contingut de monosacàrids en la seva estructura. La reacció es va estudiar amb diferents condicions d'acidesa (pH 3 i pH 5,5) i diferents temperatures (30°C, 40°C i 50°C) per simular les condicions del sistema digestiu dels pollastres fins a l'intestí. A la regió entre 920nm i 990nm es van observar canvis de -OH i a la regió entre 490nm i 685nm, per la presència del colorant d'una de les gomes estudiades, es van observar canvis. Mostra l'aparició de nous oligosacàrids. Es va poder confirmar mitjançant l'anàlisi dels components principals i l'anàlisi evolutiu del factor, que la reacció es produeix en una mitjana de 7 situacions de química diferents; que varien en el temps segons la temperatura i el pH del medi.
    Matèria: Química
    Idioma: spa
    Àrees temàtiques: Química Chemistry Química
    Departament: Química Analítica i Química Orgànica
    Estudiant: Vives Pérez, Alicia
    Curs acadèmic: 2017-2018
    Títol en diferents idiomes: Estudio mediante espectroscopia molecular UV-Vis-NIR de la degradación enzimática de gomas vegetales Estudy by UV-Vis-NIR molecular spectroscopy of the enzymatic degradation of vegetable gums Estudi mitjançant espectroscopia molecular UV-Vis-NIR de la degradació enzimàtica de gomes vegetals
    Data de la defensa del treball: 2018-01-17
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Paraules clau: Gomas vegetales, b-galactomananos, espectroscopia Vegetal gum, b-galactomannans, spectroscopy Gomes vegetals, b-galactomanans, espectroscopia
    Confidencialitat: No
    Crèdits del TFG: 12
    Títol en la llengua original: Estudio mediante espectroscopia molecular UV-Vis-NIR de la degradación enzimática de gomas vegetales
    Director del projecte: Larrechi García, Maria Soledad
    Ensenyament(s): Química
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Química
    Chemistry
    Química
    Química
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar