Treballs Fi de Grau> Bioquímica i Biotecnologia

Efecto de la digestibilidad in vitro sobre la actividad fitasa en la alimentación de animales monogástricos

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:2172
    Autors:
    Calvo López-Dávalos, Paula
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2019-10-04
    Resum: El fòsfor és un mineral imprescindible per als animals monogàstrics. No obstant això, la majoria del fòsfor present als pinsos animals es troba formant part de les molècules d'àcid fític, fent que el fòsfor no sigui biodisponible. Està demostrat que l'addició de fitases exògenes procedents de microorganismes als pinsos animals millora la biodisponibilitat d'aquest mineral. En aquest treball es van caracteritzar tres fitases de procedència diferent per al seu possible ús en alimentació animal. Així també, a través d'assajos in vitro, es va avaluar com el pas d'aquestes fitases per la part superior del tracte gastrointestinal d'animals monogàstrics afectava la seva activitat enzimàtica. Els resultats van mostrar resistència a la pepsina per part de les fitases avaluades. Tot i això, quan la digestibilitat de les fitases es va dur a terme utilitzant matrius de diferents cereals (blat, soja, blat de moro i ordi) l'activitat va variar en funció del cereal emprat. Phosphorus is an essential mineral for monogastric animals. However, most of the phosphorus in animal chows is present as part of phytic acid molecules, making phosphorus not bioavailable. It is demonstrated that the addition of exogenous phytases from microorganisms to animal chows improves the bioavailability of this mineral. In this work three phytases of different origins were characterized for their possible use in animal chows. The effect of the phytase activity on the upper part of the gastrointestinal tract of monogastric animals was also evaluated through in vitro tests. The results showed the studied phytases are resistant to pepsin. Nevertheless, when the digestibility of the phytases was carried out using matrices of different cereals (wheat, soy, corn and barley) the activity varied depending on the cereal used. El fósforo es un mineral imprescindible para los animales monogástricos. No obstante, la mayoría del fósforo presente en los piensos animales se encuentra formando parte de las moléculas de ácido fítico, haciendo que el fósforo no sea biodisponible. Está demostrado que la adición de fitasas exógenas procedentes de microorganismos a los piensos animales mejora la biodisponibilidad de este mineral. En este trabajo se caracterizaron tres fitasas de diferente procedencia para su posible uso en alimentación animal. Así también, a través de ensayos in vitro, se evaluó como el paso de estas fitasas por la parte superior del tracto gastrointestinal de animales monogástricos afectaba a su actividad enzimática. Los resultados mostraron resistencia a la pepsina por parte de las fitasas evaluadas. Sin embargo, cuando la digestibilidad de las fitasas se llevó a cabo utilizando matrices de distintos cereales (trigo, soja, maíz y cebada) la actividad varió en función del cereal empleado.
    Matèria: Bioquímica i biotecnologia
    Idioma: spa
    Àrees temàtiques: Bioquímica i biotecnologia Biochemistry and biotechnology Bioquímica y biotecnología
    Departament: Bioquímica i Biotecnologia
    Estudiant: Calvo López-Dávalos, Paula
    Curs acadèmic: 2018-2019
    Títol en diferents idiomes: Efecte de la digestibilitat in vitro sobre l'activitat fitasa en l'alimentació d'animals monogàstrics Effect of in vitro digestibility on phytase activity in the feeding of monogastric animals Efecto de la digestibilidad in vitro sobre la actividad fitasa en la alimentación de animales monogástricos
    Data de la defensa del treball: 2019-06-26
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Paraules clau: fitasas, digestibilidad in vitro, animales monogástricos phytases, in vitro digestibility, monogastric animals fitases, digestibilitat in vitro, animals monogàstrics
    Confidencialitat: No
    Crèdits del TFG: 9
    Títol en la llengua original: Efecto de la digestibilidad in vitro sobre la actividad fitasa en la alimentación de animales monogástricos
    Director del projecte: Cordero Otero, Ricardo; Puig Guiral, Patricia; Villar Vázquez, Jennifer
    Ensenyament(s): Biotecnologia
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Bioquímica i biotecnologia
    Biochemistry and biotechnology
    Bioquímica y biotecnología
    Bioquímica i biotecnologia
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar