Treballs Fi de Grau> Química Analítica i Química Orgànica

Estudio de la hidrólisis enzimática del salmosan empleado en nutrición animal

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:2577
    Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG2577
  • Autors:

    Navarro Boleda, Marc
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2020-03-06
    Resum: EL Salmosan es un producto utilizado en la nutrición animal para prevenir las infecciones por salmonela. EL Salmosan está formado principalmente por -galactomananos y -mananasa. El propósito de este trabajo es estudiar la hidrólisis enzimática de los -galactomananos en las mismas condiciones de proceso que el tracto intestinal de las aves, para determinar el efecto de la concentración de la enzima y el medio en la hidrólisis. En condiciones del tracto intestinal, la reacción se ha controlado mediante espectroscopia infrarroja. Los resultados se analizan utilizando el análisis de componentes principales y el análisis de evolución de factores. Finalmente, las conclusiones obtenidas de los resultados son las siguientes. La metodología analítica ha demostrado ser válida para el estudio de la hidrólisis enzimática de Salmosan. El factor de concentración de la enzima debe controlarse para prevenir la infección a lo largo del tracto intestinal. En la región del cultivo y la molleja del tracto intestinal, existe una enzima pepsina que compite con la-mananasa, lo que provoca un retraso en la hidrólisis de -galactomananos. En la última parte del tracto intestinal (duodeno, yeyuno e ileon), la hidrólisis se reactiva debido a la presencia de pancreatina. Salmosan is a product used in animal nutrition to prevent salmonella infections. Salmosan is mainly formed by -galactomannans and -mananasa enzymes. The purpose of this work is to study the enzymatic hydrolysis of -galactomannans in the same process conditions as the intestinal tract of the birds in order to determine the effect of both the enzyme concentration and the medium in the hydrolysis. In intestinal tract conditions the reaction has been monitored by using infrared spectroscopy. The results are analysed using principal component analysis and evolving factor analysis. Finally the conclusions obtained from the results are the following. a)The analytical methodology is proved to be valid for the study of the enzymatic hydrolysis of Salmosan. B)The enzyme concentration factor must be controlled to prevent the infection along the intestinal tract. C)In the crop and gizzard region of the intestinal tract, there is presence of pepsine enzyme which competes with the -mananasa causing a delay in the -galactomannans hydrolysis. D)In the last part of the intestinal tract (duodeno, yeyuno and ileon), the hydrolysis is reactivated due to the presence of pancreatine. El salmosan es un producte utilitzat en l’alimentació animal per evitar les infeccions per salmonel·la. El salmosan esta format principalment per -galactomanans, enzim -mananasa i dispersants. El propòsit d’aquest treball es estudiar la hidròlisis enzimàtica dels -galactomanans en les condicions del tracte intestinal de les aus, per determinar l’efecte tant de la concentració del enzim com de l’efecte del medi de a l’hidròlisis. En les condicions del tracte intestinal la reacció s’ha de controlar mitjançant l’ús d’espectroscòpia infraroja. Els resultats s’analitzen mitjançant l’anàlisi de components principals i l’anàlisi de la evolució dels factors. Finalment les conclusions que hem obtingut amb els resultats son les següents. A) es demostra que la metodologia analítica es valida per l’estudi de la hidròlisis enzimàtica del salmosan. B) cal que controlem el factor de concentració enzimàtica per evitar la infecció al llarg del tracte intestinal. C) a la regió del (“buche” i “molleja”)del tracte intestinal hi ha presencia de enzim pepsina que competeix amb la mananasa que provoca un retard amb la hidròlisis del polisacàrid. D) en l’ultima part del tracte intestinal (duodeno, yeyuno, ileon) la hidròlisis es reactiva a causa de la presencia de la pancreatina.
    Matèria: Química
    Idioma: spa
    Àrees temàtiques: Química Chemistry Química
    Departament: Química Analítica i Química Orgànica
    Estudiant: Navarro Boleda, Marc
    Curs acadèmic: 2018-2019
    Títol en diferents idiomes: Estudio de la hidrólisis enzimática del salmosan empleado en nutrición animal Study of the enzymatic hydrolysis of salmosan employed in animal nutrition Estudi de l'hidrolisis enzimàtica del salmosan utilitzat en nutrició animal
    Data de la defensa del treball: 2019-06-18
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Paraules clau: Salmosan, b-galactomananos, espectroscopia. Salmosan, b-galactomannans, spectroscopy. Salmosan, b-galactomanans, espectroscopia.
    Confidencialitat: No
    Crèdits del TFG: 12
    Títol en la llengua original: Estudio de la hidrólisis enzimática del salmosan empleado en nutrición animal
    Director del projecte: Larrechi, Marisol
    Ensenyament(s): Química
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Química
    Chemistry
    Química
    Química
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar