Data d'alta al repositori: 2020-12-17
Resum: La resistencia generada por algunas bacterias como Staphylococcus aureus y Escherichia coli a diferentes antibióticos es uno de los problemas más significativos de la medicina en los últimos años. Si, además, se tienen en cuenta las enfermedades relacionadas con el estrés oxidativo de las células, la pérdida de eficacia tanto de los antibióticos como de los compuestos antioxidantes sintéticos que se usan hoy en día y que están relacionados con algunos efectos secundarios, obtenemos como resultado la necesidad de encontrar alternativas eficientes para solventar estos problemas. Por ello este estudio se centra en la comparación de la actividad antimicrobiana y antioxidante de diferentes productos naturales además de la determinación de la composición química presente en éstos relacionada tanto con la actividad antimicrobiana frente Staphylococcus aureus y Escherichia coli mediante el análisis del valor de concentración mínima inhibitoria (MIC) obtenido por la técnica de microdilución en caldo y, además que esté relacionada con la actividad antioxidante evaluada mediante el método 1,1-difenil-2-picrilhidrazilo (DPPH) obteniendo el valor IC50. Estos productos naturales podrían presentar aplicabilidad farmacéutica al usarse en sinergia con algunos medicamentos ya existentes. La resistència generada per alguns bacteris com Staphylococcus aureus i Escherichia coli a diferents antibiòtics és un dels problemes més significatius de la medicina en els últims anys. Si, a més, es tenen en compte les malalties relacionades amb l'estrès oxidatiu de les cèl·lules, la pèrdua d'eficàcia tant dels antibiòtics com dels compostos antioxidants sintètics que s'usen avui dia i que, a més, estan relacionats amb alguns efectes secundaris, obtenim com a resultat la necessitat de trobar alternatives eficients per a solucionar aquests problemes. Per això aquest estudi se centra en la comparació de l’activitat antimicrobiana i antioxidant de diferents productes naturals i en la determinació de la composició química present en aquests relacionada amb l'activitat antimicrobiana front Staphylococcus aureus i Escherichia coli mitjançant l'anàlisi del valor de concentració mínima inhibitòria (MIC) obtingut per la tècnica de microdilució en brou i, a més que estigui relacionada amb l'activitat antioxidant avaluada mitjançant el mètode 1,1-difenil-2-picrilhidrazilo (DPPH) obtenint el valor IC50. Aquests productes naturals podrien presentar aplicabilitat farmacèutica en usar-se en sinergia amb alguns medicaments ja existents.
Matèria: Bioquímica i biotecnologia
Idioma: spa
Àrees temàtiques: Bioquímica y biotecnología Biochemistry and biotechnology Bioquímica i biotecnologia
Departament: Enginyeria Química
Estudiant: Valdivia Moreno, Patricia
Curs acadèmic: 2019-2020
Títol en diferents idiomes: Comparación de la actividad antimicrobiana y antioxidante de diferentes productos naturales frente Escherichia coli y Staphylococcus aureus. Revisión bibliográfica. Comparison of the antimicrobial and antioxidant activity of different natural products against Escherichia coli and Staphylococcus aureus Bibliographic review. Comparació de l'actividad antimicrobiana i antioxidant de diferents productes naturals envers Escherichia coli i Staphylococcus aureus. Revisió bibliogràfica.
Data de la defensa del treball: 2020-10-07
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Paraules clau: antioxidantes, antibióticos antioxidants, antibiotics antioxidants, antibiòtics
Confidencialitat: No
Crèdits del TFG: 9
Títol en la llengua original: Comparación de la actividad antimicrobiana y antioxidante de diferentes productos naturales frente Escherichia coli y Staphylococcus aureus. Revisión bibliográfica.
Director del projecte: Constantí Garriga, Magdalena
Ensenyament(s): Biotecnologia
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)