Treballs Fi de Grau> Medicina i Cirurgia

Relació entre la hiperlaxitud i les disfuncions de l'articulació temporomandibular. estudi observacional.

 • Dades identificatives

  Identificador: TFG:3521
  Handle: http://hdl.handle.net/20.500.11797/TFG3521
 • Autors:

  Martín Raduà, Laura
 • Altres:

  Data d'alta al repositori: 2021-07-16
  Resum: Introducció. Les disfuncions de l’articulació temporomandibular (ATM) són molt comunes en la població, sobretot en la de sexe femení, i cada cop n’augmenta més la incidència. La hiperlaxitud també és una alteració molt freqüent en persones de sexe femení, la qual pot estar relacionada amb les disfuncions de l’ATM. Ambdós casos poden tenir una repercussió important en l’individu. Objectiu. Determinar la relació entre la hiperlaxitud articular i les disfuncions de l’articulació temporomandibular. Mètodes. Estudi observacional mitjançant un qüestionari en línia. Aquest estava dividit en dues parts: Criteris diagnòstics de hiperlaxitud (Beighton, 1996) i Índex Anamnèsic de Fonseca (Versión Española). Resultats. La mostra va ser de 270 participants, amb una mitjana d’edat de 38,72 (15,81) anys i el 70,7% eren dones. Un 25,2% presenta hiperlaxitud articular, sent la població femenina la més afectada i, la flexió de tronc el criteri de Beighton més prevalent. Un 59,3% dels participants presenta trastorns temporomandibulars, sent també el sexe femení el més afectat, i el nerviosisme l’ítem més freqüent de l’Índex de Fonseca. Un 32,94% presenta els dos simultàniament. Conclusió. Les persones que presenten hiperlaxitud articular tenen una prevalença més alta de disfuncions de l’articulació temporomandibular.
  Matèria: Fisioteràpia
  Idioma: Català
  Àrees temàtiques: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
  Departament: Medicina i Cirurgia
  Estudiant: Martín Raduà, Laura
  Curs acadèmic: 2020-2021
  Títol en diferents idiomes: Relación entre la hiperlaxitud i las disfunciones de la articulación temporomandibular. estudio observacional. Relationship between hyperlaxity and temporomandibular joint disfunctions. observacional study. Relació entre la hiperlaxitud i les disfuncions de l'articulació temporomandibular. estudi observacional.
  Data de la defensa del treball: 2021-06-18
  Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
  Paraules clau: hiperlaxitud, inestabilitat, laxitud articular hyperlaxity, instability, joint laxity hiperlaxitud, inestabilidad, laxitud articular
  Confidencialitat: No
  Crèdits del TFG: 6
  Títol en la llengua original: Relació entre la hiperlaxitud i les disfuncions de l'articulació temporomandibular. estudi observacional.
  Director del projecte: Salvat Salvat, Isabel
  Ensenyament(s): Fisioteràpia
  Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
 • Paraules clau:

  Ciències de la salut
  Health sciences
  Ciencias de la salud
  Fisioteràpia
 • Documents:

 • Cerca a google

  Search to google scholar