Data d'alta al repositori: 2021-09-09
Resum: Milk and plant-based drinks are widely consumed foodstuffs. However, their consumption might represent the intake of non-essential elements becoming a risk for health. The objective was to determine the concentrations of essential and non-essential elements in milks (cow and goat), plant-based drinks (soy, almond, rice and oat) and infant formulas. In addition to distinguishing UHT or fresh milks and conventional or organic milks. No differences were found regarding the production system or the presence of lactose However, differences were found in the sterilization method, origin and animal origin. It is concluded that milks are the major source of essential elements. La llet i les begudes d'origen vegetal són aliments de gran consum. Tanmateix, el seu consum pot representar la ingesta d'elements no essencials que esdevenen un risc per a la salut. L'objectiu era determinar les concentracions d'elements essencials i no essencials en llets (vaca i cabra), begudes d'origen vegetal (soja, ametlla, arròs i civada) i fórmules infantils. A més de distingir les llets UHT o fresques i les convencionals o ecològiques. No s'han trobat diferències pel que fa al sistema de producció ni a la presència de lactosa No obstant això, s'han trobat diferències en el mètode d'esterilització, origen i origen animal. Es conclou que les llets són la principal font d'elements essencials.
Matèria: Nutrició
Idioma: Anglès
Codirector del treball: Correig Fraga, Eudald
Àrees temàtiques: Ciencias de la salud Health sciences Ciències de la salut
Departament: Ciències Mèdiques Bàsiques
Estudiant: Capdevila Salgueiro, Esther
Curs acadèmic: 2020-2021
Títol en diferents idiomes: Elementos esenciales y no esenciales en las leches y bebidas vegetales: un estudio comparativo Essential and non-essential elements in milks and plant-based drinks: a comparison study Elements essencials i no essencials en les llets i begudes vegetals: un estudi comparatiu
Data de la defensa del treball: 2021-06-07
Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
Paraules clau: Elementos esenciales / no esenciales, leche, bebida vegetal. Essential / non-essential elements, milk, plant-based drink. Elements essencials / no essencials, llet, beguda vegetal.
Confidencialitat: No
Crèdits del TFG: 9
Títol en la llengua original: Essential and non-essential elements in milks and plant-based drinks: a comparison study
Director del projecte: Marquès Bueno, Montserrat
Ensenyament(s): Nutrició Humana i Dietètica
Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)