Treballs Fi de Grau> Medicina i Cirurgia

L'alimentació mercantilitzada: revisió narrativa sobre les conseqüències del sistema agroalimentari per a la salut i alternatives transformadores

  • Dades identificatives

    Identificador: TFG:4003
    Autors:
    Segura Mateu, Francina Maria
  • Altres:

    Data d'alta al repositori: 2021-09-10
    Resum: L’objectiu principal del treball és estudiar si el causant de la fam i la obesitat al món n’és el règim alimentari corporatiu (RAC). Es tracta d’una revisió bibliogràfica narrativa on s’inclouen articles científics i tesis doctorals. Es confirma que a part de l’antropometria i la ingesta calòrica, hi ha més dimensions que poden definir la IA, s’exposa que la obesitat ha de considerar-se també IA per l’estat de malnutrició que suposa, i s’exemplifiquen intervencions per part del RAC i les conseqüències que acaben tenint en els petits productors. Finalment, s’expliquen experiències col·lectives existents arreu del món com a resposta als abusos del RAC.
    Matèria: Nutrició
    Idioma: Català
    Àrees temàtiques: Ciències de la salut Health sciences Ciencias de la salud
    Departament: Medicina i Cirurgia
    Estudiant: Segura Mateu, Francina Maria
    Curs acadèmic: 2020-2021
    Títol en diferents idiomes: L'alimentació mercantilitzada: revisió narrativa sobre les conseqüències del sistema agroalimentari per a la salut i alternatives transformadores Mercantilized food: narrative review about the agri-food system consequences for health and transformative alternatives La alimentación mercantilitzada: revisión narrativa sobre consecuencias del sistema agroalimentario para la salud y alternativas transformadoras
    Data de la defensa del treball: 2021-06-07
    Drets d'accés: info:eu-repo/semantics/openAccess
    Paraules clau: inseguretat alimentària, sobirania alimentària, règim alimentari corporatiu food insecurity, food sovereignty, corporate food regime inseguridad alimentaria, soberania alimentaria, régimen alimentario corporativo
    Confidencialitat: No
    Crèdits del TFG: 9
    Títol en la llengua original: L'alimentació mercantilitzada: revisió narrativa sobre les conseqüències del sistema agroalimentari per a la salut i alternatives transformadores
    Director del projecte: Tarro Sánchez, Lucía
    Ensenyament(s): Nutrició Humana i Dietètica
    Entitat: Universitat Rovira i Virgili (URV)
  • Paraules clau:

    Ciències de la salut
    Health sciences
    Ciencias de la salud
    Nutrició
  • Documents:

  • Cerca a google

    Search to google scholar